Czy dobrze rozumiem,że każdy program obsługiwany przez pracownika merytorycznego działa na tej samej zasadzie. Jednym słowem. Klik-przypis i od następnego dnia naliczają się odsetki?
Może będę miała szczęście i na moje pytanie trafi Pan Tomasz.

Ja rozumiem. Natomiast nie o to pytałam Panie Tomku. Chodzi mi o to,że otrzymuje przypis od pracownika merytorycznego. Wyłata świadczeń FA jest np. 20 każdego miesiąca i w tym dniu powinien być dokonany przypis w programie pracownika merytorycznego. Jeżeli np utworzy przypis nie 20 , a 25 to odsetki w jego programie zaczynają być naliczane od 26 , a powinny od 21. Jeżeli mam rację, to jest to zaniżanie dochodów z tytuły odsetek od FA BP.TWoj pisze:....bo tam jest odpowiedź. Ile razy w kółko mozna o tym samym pisać. O sprawach oczywistych.
Na OPS zgodnie z komunikatem ksiegujesz całośc na 720 i to co pobierzecie od dłużnika w całości przez 222 wpłacacie na organ.
Na organie skarbnik przez 222 przyjmuje wpłatę i na 224 daje to co na BP a na 901 to co jest dochodem.
Na OPS są przychody i wynik finansowy.
Na organie są dochody i kasowy wynik wykonania budzetu.
Czy renia50 w końcu doczytasz ten komunikat i rozporządzenie?
Wiem,że słowo pisane nie zawsze jest zrozumiane.TWoj pisze:...no nie do końca. Przecież można wpłacić prawidłowe odsetki a na koniec miesiąca/kwartału doksięgować róznice. Problemem są programy obsługujące OPS. Ale faktycznie sensownie by było abi to funkcjonowało trak jak Pani pisze.