1. jak był Putin to było wszystko;
2. jak Rosjanie się zgodzili by tam ktoś wylądował (chyba mi nie chcesz wmówić, że Polacy to siłą narzucili Rosji) to również ponoszą za to konsekwencje.
A Wy tam w swojej Litwie macie własne samoloty? Tak was jest mało, raptem 2,5 miliona, to pewnie się tam wszyscy znacie, chociaż z widzenia?Emili pisze:Nie. Rosjanie byli taktowni.Po prostu lubicie się dużo modlić- więc jak mogli nie zaprosić?
SS-mani też byli taktowni i niemieccy oficerowie. Byli eleganccy, modni, czyści zadbani. Znali się na sztuce, kulturze. Pachnieli skórą i benzyną i tytoniem.Emili pisze:Nie. Rosjanie byli taktowni.Po prostu lubicie się dużo modlić- więc jak mogli nie zaprosić?
Jakby naszych zapytali, czy daliby nasz drugi erforsłan to pewnie by go dostali. I tak stoi bezużytecznie i rdzewieje. Podnieśliby swój prestiż i też by im się cały parlament do samolotu mieścił.Elmer pisze:rozumiem, że dla Putina byli bardziej taktowni i przygotowali lotnisko jak należy![]()
PS. z tego co się orientuje to Litwa nie ma praktycznie lotnictwa wojskowego. Cywilne pewnie jakieś tam ma
Masz o nas błędne wyobrażenie, stereotypów i sloganów się osłuchałaś. W gruncie rzeczy jesteśmy bardzo tolerancyjni i wyrozumiali-bardziej niż wy.Emilka. pisze:elmer nas jest niewiele. Nie trzeba nam lotniska. Każdy ma swój samolot w garażu i ląduje się na dachach.
Ja osobiście na placu Uniwersytetu Wileńskiego.
ps. Putin to Putin- kochany....a kto się urodził wróblem kanarkiem nie ....![]()
Nie dokończę. Bo mnie zabijecie.