pytanie de - uregulowania z zakresu prawa pracy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 20 gru 2013, 7:55

Czy w wiązku z rozszerzeniem zakresu obowiązków o realizcję (obsługę) dod. energetycznych, otrzymaliście stosowne wpisy do akt osobowych, ewentualnie zmianę angażu? Idąc dalej, czy w związku z tym rozszerzeniem obowiązków podwyższono wam wynagrodzenie, czy robicie to w ramach wolontariatu lub starych zasad \"przyjaźni polsko - radzieckiej\"? Czy ktoś już ma to uregulowane? Dajcie znać, jak to jest u was rozwiązane.
~Łukas Sz.

Napisano: 20 gru 2013, 10:04

dostałam tylko upoważnienie do podpisywania decyzji w spr. DE, i na tym koniec...
na razie ani zamiany w zakresie czynności, ani tego drugiego... bardziej przyjemnego dla mego strapionego serca... i starej sakiewki...
~gorzatka

Napisano: 20 gru 2013, 13:41

pracodoawca musi zmienić ci zakres obowiązków....i uważam że powinienin również dołożyc kasę...jeżeli nalezysz do związków to zmiana twojego zakresu obowiązków i waruknów pracy i płacy winna byc skonsultowana z nimi
wieć jak nie dołoży ci kasy i nie zmieni ci zakresu to nie robisz de
~ks

Napisano: 20 gru 2013, 13:42

ja swojemu szefowi powiedziałam że jak nie zobacze więcej kasy to będzie musiał sobie znaleść innego jelenia....a należe do związków wiec nie ma bata żeby ,mnie do tego zmusił hihi
~ks

Napisano: 20 gru 2013, 13:57

jestem w zarządzie zwiąku zawodowego...
w sprawie innych pracowników to i owszem... ale o swoje to jakoś tak trudno zawalczyć...
~gorzatka

Napisano: 20 gru 2013, 14:26

^^ Ja robiłem zapotrzebowanie na DE a nie ma nawet żadnego pisma w którym by zlecili pracę... więc niczego nie oczekuję...
~MZ

Napisano: 20 gru 2013, 14:59

~gorzatka, na podstawie którego przepisu i kto dał Ci upoważnienie do podpisywania DE
~mm

Napisano: 20 gru 2013, 15:23

a ja dostałam aneks do zakresu obowiązków, o dodatkowej kasie mogę zapomnieć
~JM

Napisano: 20 gru 2013, 23:01

Ja przed w poniedziałek rzucę temat, żeby przemyśleli przez święta. Jak nie uregulują sprawy, to niech sobie sami robią te dodatki. Nikt mnie nie zmusi, bez zmiany angażu i bez dodatkowych pieniędzy. To nie apartheid. A jak się nie podoba, to inspekcja pracy na początek, a potem sąd pracy i ubezpieczeń. Już raz to przeżyli gdy dali mi dodatki mieszkaniowe, na dobre im nie wyszło, więc sądzę, że teraz pójdzie łatwiej. Fakt, mam pewne argumenty w łapie, więc mogę \"cwaniakować\". Współczuję tym, którzy mają mentalność niewolniczą.
~Łukasz Sz.

Napisano: 23 gru 2013, 14:54

Jakie argumenty,jak nie podpiszesz to wypowiedzenie chyba?
~jolek

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x