Jak by to było najważniejsze czy złożyłem czy lada dzień złożę. To akurat nie wymaga porad. Ważne czy przysługuje wyrównanie czy nie, bo przepis wszedł w życie 15 maja i powinien obowiązywać do przodu a nie wstecz. Mietka, Gość, po waszych wpisach odnieść można wrażenie, że rolnikom chcecie przyznawać, ale czy to tylko wrażenie, bo mnie to objeżdżacie na full, a ja chcę tylko wyrównania bez składania oświadczeń o zaprzestaniu. Czy celowo wprowadzacie rolników w błąd, żeby później mieli kłopoty w KRUS?
Prawnik mi powiedział, że jak bym złożył oświadczenie o zaprzestaniu i dostał decyzję przyznającą zasiłek dla opiekuna z mops to powinienem to zgłosić w KRUS, bo przepisy KRUS mówią, że o wszelkich zmianach mam obowiązek ich poinformować. Przez to nie złożyłem oświadczenia o zaprzestaniu.
Mietka- nie wiem o co ci chodzi. ne jestem Romanem, tylko matką której odebrano świadczenie
na dziecko prawie rok temu, a teraz chcąc wyrównanie, czy świadczenie piel. na nowych warunkach, kaze sie mi pisać oświadczenie, które interpretowane jest na milion sposobów, przez pracowników świadczeń, Krus, a nawet prawników. Jak my mamy się w tym wszystkim połapać?
zwracam się z prośbą do pracowników świadczeń:
Pomóżcie ludziom, a nie zapędzajcie ich w przysłowiowy "kozi róg". Nie mącie nam w głowach, bo wygląda to na celowe odstraszenie rolników.My i tak mamy już pod górkę z naszymi niepełnosprawnymi, więc jeśli nie mozecie nam pomóc, doradzić, to przynajmniej nie szkodźcie. Spokojnej nocy...
Ja też nie wiem o co chodzi. Jestem rolnikiem, który miał świadczenie pielęgnacyjne, które zostało zabrane, a teraz ubiegam się o wyrównanie zasiłku dla opiekuna.
no to przecież tu nikt Ci nie zabrania ubiegać się o wyrównanie
wyżej starali się wytłumaczyć co i jak
skoro nie rozumiesz co tam pisali to ubiegaj się o to wyrównanie na swój wydumany sposób
po co w ogóle zadajesz jakieś pytanie skoro wiesz lepiej jak wygląda odpowiedź