Tak . Jest nawet zapis w ustawie o ubezpieczeniu rolników , mówiący o takiej sytuacji . Nie pamiętam , czy finansują całość , czy część składki . Skłaniałabym się jednak , że całość . A dlaczego ma kolidować ? Wręcz przeciwnie .wwo pisze:A czy ja mogę wystąpić do KRUS w którym jestem ubezpieczona o dofinansowanie z budżetu państwa do moich składek z tytułu osobistego sprawowania opieki nad dzieckiem niepełnosprawnym do 18 tego roku życia. Wtedy KRUS opłaca mi chyba 80 pocent składki a ja resztę. Czy taka pomoc nie koliduje z przyznaniem mi świadczenia pielęgnacyjnego.
Razem z Panią kierownik , przeczytajcie sobie ustawę , a nie liczycie na drapane . Jak się za coś bierze pieniądze , trzeba wiedzieć co i jak się robi .Magda123 pisze:No więc nadal nic nie wiem....jak rozgryźć tych rolników?Jak Wy będziecie robić? przyjmujecie tylko oświadczenia rolników o zaprzestaniu prowadzenia gospodarstwa rolnego, czy będziecie sprawdzać agencje, KRUS itp.?Ja dziś właśnie usłyszałam od Kierownik, że może lepiej odmawiać rolnikom i zdać się na SKO....załamię się za chwile....;/