ROZGORYCZONA NA SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 06 lut 2014, 16:55

sumienie , robota..... dochodzi jeszcze odpowiedzialność materialna

obylo sie bez rozterek z mojej strony.....kierowniczka wzięła sprawę w swoje ręce. Razem z radcą prawnym wyjaśnili \"stronie\"/pracownicy co to jest i jaka jest odpowiedzialność karna za składanie fałszywych oswiadczeń. U mnie tylko wycofała wniosek bez podania przyczyny.....

Pozdrawiam

~~ :) ~

Napisano: 06 lut 2014, 16:57

jest mowa o tym, aby dostarczyć zaświadczenie od komornika w przypadku, gdy nie uzyskuje alimentów, ale nie ma mowy ,ze to zaświadczenie ma obejmować egzekucję za rok bazowy.

jesli przychodzi do mnie babka, która mówi, ze nie otrzymała alimentów, a nie ma wogóle sprawy u komornika, to smierdzi, natomaist jesli ma alimenty od 2010 roku , sprawe założyła w 2013 to dlaczego mam nie przyjąć jej oswiadczenia, ze w 2012 nie dostała alimentów?

brak zapisu ,że zaświadczenie od komornika ma obejmowac okres bazowy - to powoduje nieścisłości.

Osobiscie skłaniam się stanowisku, jakie prezentuje Elmer.
~Algar

Napisano: 06 lut 2014, 16:58

Elmer latwiej przekonuje sie do wlasnych pogladow/interpretacji podpierajac sie wyrokami...no i ok - to na pewno lepsze niz budowanie wlasnego zdania opierajac sie na tym ile bylo na forum za a ile przeciw :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2014, 16:59

Dodam jeszcze ,ze nauczona powyższym doświadczeniem i stosując zalecenia dyrekcji ..... liczę alimenty tak jak w wyroku jeżeli strona nie ma zaświadczenia od komornika o wysokości egzekucji albo jej bezskuteczności......
~~ :) ~

Napisano: 06 lut 2014, 19:18

miałam ostatnio takie odwołanie, osoba miała zasądzone 400 zł, a otrzymywała 100, dochód był wyliczany na podstawie wyroku i zostało przekroczone kryterium dochodowe. Komornik nie prowadził postępowania, sko utrzymało decyzję w mocy, w skrócie-jak nie otrzymuje alimentów to sprawa do komornika.
W poprzednim okresie zasiłkowym miałam inną sprawę, osoba płaciła więcej niż na wyroku, odliczone były alimenty tylko z wyroku, sko utrzymało decyzję w mocy.
~Aśka

Strona 6 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x