Rozwiazane rodziny zastępcze- - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 09 cze 2010, 1:20

Dziś był świetny reportaż w tvp 2 w \"Ekspresie Reporterów\"o rozwiązywanych rodzinach zastępczych.Żałuję,że nie wiedziałam wcześniej-napisałabym byście oglądali.
Nareszcie było to normalnie,prawdziwie ukazana rzeczywistość dotycząca rodzin zastępczych i skali rezygnowania ze stanowienia rodzin zastępczych.Wreszcie nie było gloryfikowania w stylu TVN a ukazanie drugiej strony medalu.
~Kasiulek

Napisano: 09 cze 2010, 1:43

Żałuje,że nie oglądałam. W naszym domu dziecka też mamy kilkoro dzieci z rozwiązanych rodzin zastępczych. Niestety o tym głośno mówi się sporadycznie. Słychać tylko okrzyki,ze trzeba likwidować placówki,a tworzyć formy rodzinne.
Dla dzieci z rozwiązanych rodzin zastępczych to często trauma związana z podwójnym odrzuceniem, najpierw przez rodziców,a potem opiekunów zastępczych.
~Agni

Napisano: 09 cze 2010, 2:13

U nas to też standard. zawsze mamy paru dzieciaków z rozwiązanych rodzin zastępczych.
~bob

Napisano: 09 cze 2010, 2:45

~Spartan

Napisano: 09 cze 2010, 10:27

O właśnie w tym linku jest też ten reportaż.Polecam wszystkim.
~Luba

Napisano: 09 cze 2010, 10:29

U mnie też są zwroty w placówce.Zgadzam się,że za mało się o tym mówi,a wręcz niemedialne jest wspominanie o tym,bo Uwaga Tvn juz dawno by to poruszyła a nie wychwalała rodz zast.
~Luba

Napisano: 09 cze 2010, 17:17

Przecież wszyscy wiemy, ze rodziny zastępcze są pozostawione same sobie, że dzieci stwarzają bardzo duże problemy, że z placówek idą do rodzin bez dokumentacji medycznej i niezbędnych diagnoz...
Nie będę więcej pisać. To forum to miejsce dla profesjonalistów. Wszyscy dobrze wiedzą jak jest.
~maria

Napisano: 09 cze 2010, 17:25

Absolutnie nie zgodzę się,że dzieci z placówek do rodzin idą bez diagnoz i dokumentacji medycznej!!!!!
~Agni

Napisano: 09 cze 2010, 17:43

Ja również nie zgadzam się.Maria nie pleć głupstw.Codziennie mam doczynienia z tą branżą i wiem co mówię.Idą wyposażone w diagnozy i dokumentację medyczną.Wierz mi tym zajmują się profesjonaliści.Wszyscy wiedza jak jest.
~Luba

Napisano: 09 cze 2010, 18:50

a ja się nie zgadzam teraz jest w modzie rodzicielstwo zastępcze i diagnoze i wszystko się robi żeby dzieci tam trafiały a najgorsze jest to że te rodziny tak naprawde nie mają czasem pojęcia kto do nich trafi obejrzą reklame w tv i myślą że tak jest ale pcpry muszą się wykazać ilością niestety nie jakością tych rodzin u nas pojedyńcze dzieci wydawało się ok nie stwarzające większych problemów wychowawczych trafiały do rodzin pojedyńczo i już są u nas znów tak poprostu za kilka lat mnóstwo dzieci trafiających do rodzin zastepczych wróci do placówek teraz pcprom powiatom zależy bo to medialne ale jak się skończy to znów trafią tyle że z większą traumą (mam nadzieje że się myle )
~Spartan

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x