Rzeczywiście, trochę przesadziłem. Miałem napisać dziesiątki z rozpędu napisałem setki a to dlatego, że najwyraźniej ktoś próbuje ułatwić ruskim, by mogli nas znowu okupować bo do setek lat brakuje już tylko 55 lat. Nie mniej od cyferek dużo ważniejsza jest informacja, że nas ciemiężyli, prześladowali, zamykali do więzień, zsyłali na Syberię, katowali i mordowali. I to są fakty bezsprzeczne.
Niejaki dziobar, w prymitywny sposób, próbuje odwrócić uwagę od istoty przekazu, skupiając się na błędzie rachunkowym. Jego reakcja powinna myślącym ludziom uświadomić, że tak naprawdę jesteśmy ciągle poddawani takim próbom manipulacji przez takich kolesi i takie kanalie, jak dziobar Napisałem kanalie świadomie, bo ludzi broniących morderców i oprawców naszych dziadów i ojców należy nazywać po imieniu. Ludzie tacy, jak dziobar za przestępców uznają ludzi wychodzących z biało-czerwonymi flagami na ulicę, by manifestować przywiązanie do ojczyzny, zaś morderców i oprawców nazywają ludźmi honoru. To jest doprawdy straszne ale przyjdzie czas, ze społeczeństwo przejrzy na oczy. Jeszcze Polska nie zginęła!