no i w moim przekonaniu Spółdzielnie Socjalne mogą stanowić odpowiedź na to wyzwanie ( przynajmniej w zakresie obszaru pomocy społecznej) - i osobiście w to wierzyłam od 2004r dlatego tak uparcie stoję przy realizacji swojego projektu ( ktorego wdrożenie - nawiasem mówiac - nie myslałam, ze bedzie mnie tak sporo kosztowało )
~~ciekawski tutaj nie ma przypadków, to plan boży, który widać teraz jak na dłoni
\" Sejmową komisję mniejszości narodowych zaszokowała ekspertyza profesora Franciszka Marka z Uniwersytetu Opolskiego na temat języka śląskiego, który został uznany przez naukowca za język regionalny - informuje \"Gazeta Wyborcza\". W swoim opracowaniu profesor posunął się nawet do nazwania polityków \"zespołem warchołów\".
Prof. Franciszek Marek, Fot. Michał Grocholski / Agencja Gazeta
Prof. Franciszek Marek, Fot. Michał Grocholski / Agencja Gazeta
Spośród 11 ekspertyz, opracowanie profesora Marka zdecydowanie się wyróżnia. Napisał on, że gdyby nasze władze przyjęły projekt zmiany ustawy o mniejszościach narodowych, \"władze wojewódzkie i rządowe musiałby nieustannie wspierać wszelkie, nawet separatystyczne i antypolskie żądania i działania różnych graczy politycznych zmierzające do rozwalenia państwa i narodu\" - czytamy w \"GW\".
Do tego, posłów, którzy podpisali się pod projektem zmian w ustawie profesor nazwał \"zespołem warchołów\", a proponowane zmiany według niego \"sprawiają wrażenie diabelnie chytrze sformułowanych i świadczą, że ich autorami są bystrzy, ale cyniczni fachowcy\". Dodał także, że w \"praworządnym państwie, z autorami proponowanych zmian rozmawiałby w imieniu rządu tylko prokurator\".
zastanawia mnie tylko dlaczego to skarb panstwa ma płacić, a nie winny zaniechania lub zaniedbania
Skarb Państwa to całe społeczeństwo, a zespół ratowniczy czy lekcewazący obowiązki lekarz powinni byc na taką okolicznosc ubezpieczeni i to ubezpieczenie lekarza czy poszczegolnych czlonkow zespoły ratowniczego powinno pokryc ta ścisle określoną ustawą kwote
Prawda w oczy kole? Łatwo jest rozdawać cudze pieniądze udając dobrą wolę i zmuszając ludzi do czolobitności. Można tym zabic własne sumienie - tak jak wcześniej bez amrużenia okiem zabija się dzieci.
Ot cała obłuda tego systemu; zamiast profilaktyki zamiana wartosci na pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!!!!