sprawa pucka - Stare tematy

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 20 wrz 2012, 14:50

inna rodzina zastępcza - nie pozostaje nic innego

a pani dyrektor współczuję, chociaż poniekąd sama sobie jest winna bo nie dopełniła obowiązku ustawowwego - 3 lata doświadczenia (tak dla przypomnienia)

rodzina dostała kilkadziesiąt tysięcy złotych do tej pory, kto wie czy nie plus wynagrodzenie dla zawodowych

jak można stać się bez doświadczenia rodziną zawodową? to już jest niedopatrzenie pani dyrektor moim zdaniem.

niech mi to ktoś wytłumaczy bo ja chyba czegoś tu nie rozumiem?
~Joanna

Napisano: 20 wrz 2012, 15:41

nie wiem czy jest sens debatować nad rozlanym mlekiem, prawda jest taka, że czegoś pani dyr. nie dopatrzyła, wywiady były zrobione po łebkach, rodzina nie była sprawdzona i tyle na ten temat

a media to media, z wszystkiego potrafią zrobić wielkie bum
joanna000123
joanna000123
Stażysta
Od: 20 wrz 2012, 15:14
Zajmuję się:

Napisano: 25 wrz 2012, 14:01

Krótko i na temat- jaka motywacja taka praca, zarabiamy gó....ne pieniądze, mamy dużo obowiązków, za mało rąk i głów. Rząd oszczędza na wszystkim, tak jak i powiaty- lepiej dołożyć pracy niż zatrudnić pracownika dodatkowego, nie mówiąc o specjalistach. Prawda taka, że często pracuje się po łebkach, prawda taka, że sami nauczyliśmy rodzinki zastępcze , że mogą wszystko, że wejśćie do ich domu to dla nas wyzwanie i jeszcze prawie za to przepraszamy. Zarabiają w ciul pieniędzy, nie mają żadnej kontroli, nie chcą pomocy psychologów bo nie chcą, żeby ktoś im się na ręce nie patrzył. Samowolka i tyle. I dość tej hipokryzji o cudownej pracy socjalnej bo u nas w kraju i w naszym systemie jest ona zwykłą utopią. I dość o misjach rodzin zastępczy bądź RDD- nie generalizuję- ale większości chodzi o łatwą kasę... I tyle, możecie mnie tu zaraz zapluć. Wisi mi to, już większego upokorzenia nie ma, niż być pracownikiem socjalnym w naszej piep.....j Polsce- dzi...ce narodów.
~lolobrygida

Napisano: 25 wrz 2012, 15:45

No to nic tylko złożyć wniosek o wypowiedzenie
i zostać rodziną zastępczą. Ktoś kto nigdy nie zajmował się dziećmi raczej nie ma co dyskutować na ten temat.
A faktem jest że jako pracownicy socjalni cyt. \"jaka motywacja taka praca, zarabiamy gó...ne pieniądze\" tyle też robicie.
~Michał

Napisano: 25 wrz 2012, 17:00

a ja ponownie pytam czy jena i druga praca to jest z łapanki?
~lena

Napisano: 25 wrz 2012, 17:02

miało być nie jena a jedna
~lena

Napisano: 25 wrz 2012, 19:12

Czy my, Polacy nie umiemy już inaczej tylko dogryzać sobie? Teraz wszyscy się znają na rodzinach zastępczych, oczekują, ze prawo coś zmieni, a co zmieniło w przypadku Madzi z Sosnowca? Matka wodziła całą Polskę za nos, a teraz biega po nocnych klubach- poniosła karę- nie. Ale o tym cisza.
Prawda jest taka, że każdy człowiek może zrobić coś złego- KAŻDY bez wyjątku. Nie rozumiem tylko czemu wszyscy szukają winnego, a najlepiej chłopca do bicia i to do łatwego bicia. Nie są winni ci co bili tylko instytucje? Bo to ta rodzina pierwsza, która grała kochająca rodzinę, dobrych ludzi? W jakimś celu chcieli być rodziną i świetnie się ukrywali przed światem ze swoimi skłonnościami.
~Magda

Strona 2 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x