Sprawa Wolwowicza - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 kwie 2011, 19:24

Andrzej Rosiewicz to ta gwiazda TV Trwam?
~Polka

Napisano: 03 kwie 2011, 19:28

ja słyszałam, że on to taki piorunochron, któremu komuchy na wiele pozwalały a teraz to on bezrobotnym jest
~a...

Napisano: 03 kwie 2011, 21:34

I dlatego go komuchy zamknęły w więzieniu w odróżnieniu od Wałęsy, który był na kurso-wczasach w Arłamowie? Nawet żonę mu przywieźli /Wałęsie/ w wiadomych celach.
~aga

Napisano: 03 kwie 2011, 21:35

Do ~a...

Najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny... jadą chłopcy radarowcy... wstań Zenek, wstań... to kilka fraz z tekstów piosenek Andrzeja Rosiewicza. Dla pokolenia dzisiejszych 40-sto i więcej latków te piosenki na przełomie lat 70/80-tych, to były piosenki kultowe. Warto podkreślić, że w tamtych czasach twórczość Rosiewicza wpisywała się w nurt myśli niezależnej wobec panującej w latach PRL ideologii jedynie słusznej, bronionej przez reżim towarzyszy z PZPR.

O tym, że ówczesna władza zezwalała na taką twórczość niezależną też słyszałem. Mówiło się że reżim pozwala na takie zjawiska niezależne traktując je jako tzw. wentyl bezpieczeństwa społecznego. Dotyczy to działaności osób takich jak m. in. Laskowik, Smoleń, Pietrzak, Kaczmarski, Gintrowski.
~Polak

Napisano: 03 kwie 2011, 21:44

No właśnie zdarzenie w Polsacie pokazało, że duża grupa społeczna nie może liczyć na pluralizm w polskojęzycznych mediach. Dzięki Bogu, że jest TV Trwam, w której możemy obejrzeć choćby genialne poznańskie słowiki. Za to, w TV Kultura 3/4 programu wypełniają ruskimi filmami a 1/4 propagandowymi gniotami.

Zdarzenie z Polsatu pokazało także, że sekowanie TV Trwam jest systemowym niszczeniem i wynika z ideologii, w której tolerancja oznacza wyłącznie tolerancję dla \"swoich\".
~piotrek

Napisano: 03 kwie 2011, 21:47

A mnie najbardziej rozbawiła piosenka o \"różowej taczce\" załadowanej na full gnojem! Czyżby różowi z POlsatu nie załapali przytyku?
~romek

Napisano: 03 kwie 2011, 22:59

co ty ~Polak nie powiesz - no patrz ~Polak nie wiedziałem a toś prawdy odkrył nie powiem, że oczywiste!
~a...

Napisano: 03 kwie 2011, 23:22

Polak do ~a...

Nie odkrywam, tylko piszę o tym co słyszałem.
Raczej za słabość totalitarnego systemu uważam
możliwość twórczości niezależnej w tamtych czasach.
Wszystkiego nie da się kontrolować . Przede wszystkim
myśli niezależnej nie da się kontrolować, więc ta ubecka wrzutka
na temat wentyla bezpieczeństwa, to moim zdaniem ściema.
A tobie o co chodzi?
~Polak

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x