https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
wychodzi cała obłuda i zachowanie chorągiewki, która skieruje się zawsze w tym kierunku w którym wieje wiatr. Na wszelki wypadek - w zależności od prognozy pogody - już psl plauje się ustawić pod ew. koalicję z PIS-em. Choć robi to nieudolnie - co tu się dziwić, w końcu to dość nieudolna osoba - p. Sawicki, bo z jednej strony zdolności koalicyjne ma szerokie, a z drugiej strony życzy sobie, peeselowsko rozumianej mądrości wyborców, że nie dopuszczą do rzadów PIS-u. Standardem w psl jest immanentna głupota intelektualna, albo inaczej wrodzony brak logiki. Czy można się dziwić wyborcom tej formacji, że wybierają takich przedstawicieli? Raczej nie, w końcu wybierają ich spośród siebie. Jak tu robić, żeby się nie narobić, a żeby zarobić?
Niedawno rozmawiałem z takim radnym z psl-u i pytałem go co to za partia psl? Bo na pewno nie chłopska, jako przedstawicieli rolników też nie bardzo da się ich określić, bo jak próbuję zdefiniować dzisiejsze rolnictwo to nie bardzo co jest definiować. Najwięksi (obszarowo) i równoczesnie najgorsi jakościowo rolnicy są chyba w platformie. Zaorali już cały kraj. I prez cztery lata nic się nie urodziło, a chwasty wychodzą nowe każdego dnia i nie ma się kto wziać za ich wyplewienie.
He he... moje ulubione ostatnio, jak chłopiec do bicia (tylko mi tu z przemocą nie wyjeżdżać), psl. Zdolności koalicyjne... he he he... Obłuda i handlarstwo polityczne jak się patrzy.