Eureka - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 cze 2011, 11:47

Niedawno uczestniczyłam w szkoleniu z równości szans z POKL. Szkolący tłumaczył nam m.in. dlaczego to kobiety gorzej prowadzą samochód, słabiej majsterkują, mniej chętnie podejmują ryzyko a mężczyźni gorzej opiekują się dziećmi. Wszystkiemu winne są wpajane od dzieciństwa wzorce zachowań, czyli tzw. socjalizacja.

Pan nam tłumaczył, że gdyby chłopiec przygotowywany był do pełnienia ról kobiecych to dzieckiem opiekowałby się nie gorzej niż kobieta, a gdyby dziewczynka mogła łazić po drzewach, naprawiać samochody itd. mogłaby zostać chłopcem. I tak wszystkiemu można zaradzić wyrównując szanse.

Tak sobie pomyślałam, że to wszystko jest bardzo fajne bo niby dlaczego ja mam rodzić dzieci, jak mógłby to za mnie zrobić facet? Wystarczy poddać go jedynie równościowemu wychowaniu i już może rodzić. Że co? Że jestem głu.pia? Że facet nigdy nie będzie mógł urodzić za mnie dziecka? To powiedzcie to temu szkolącemu, bo albo on o tym szczególe zapomniał albo sądzi, że wszyscy są idi.otami.
~nina

Napisano: 06 cze 2011, 11:57

Masz rację nina, ja jestem socjologiem, ale aż takich głupot nie gadam :))
~Z.

Napisano: 06 cze 2011, 12:26

No i kobiety przecież całkiem fajnie się różnią od mężczyzn :)
~Z.

Napisano: 06 cze 2011, 12:28

Ależ to nie są żadne głupoty tylko bardzo przemyślana startegia. Określone środowiska przygotowują sobie grunt pod możliwość adopcji dzieci.
~sic

Napisano: 06 cze 2011, 12:43

To jakieś chore, szkoda, że mnie tam nie było, na tym szkoleniu ;))
Socjalizacja tak, ale bez przesady! Jest jeszcze biologia.
~Z.

Napisano: 06 cze 2011, 13:14

A biologia jakie fajne zachowania wyznacza :) Oj, pogoniłbym tego \"szkoleniowca\".
~Z.

Napisano: 17 cze 2011, 13:26

Nawet w PO ktoś może mówic rozsądnie:

https://niezalezna.pl/12129-gowin-wieszczy-koniec-europy
~z netu

Napisano: 17 cze 2011, 13:55

~z netu

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x