Strajk bezterminowy w łódzkim MOPS-ie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 11 sty 2014, 15:41

To mówiłem ja - Jarząbek! ;)
~Adamobojca

Napisano: 11 sty 2014, 16:06

ok.ok ..no śmieję się ;) bo trudno się połapać kto jest kto ...

rozumiem , że Adamobójca to wcześniejszy podstawiony Adam
( wpisał swój tekst -nie wykasował nicka Adam ;) aj , aj wstyd trochę

A na poważnie . No myślę , że faktycznie może być ciężko - skoro socjalni z Łodzi- ten argument przedstawiają jako jeden z ważniejszych walcząc o podwyżki. Jestem nadal zdziwiona - ale wierzę..podziwiam
Ale jeśli Pana to nie dotyczy , czyli pan nie pracuje z takimi środowiskami - to pan nie powinien dostać podwyżki - tak uważam. Bo za co ?
Kwestię mojej pracy w środowisku jednak zostawmy .
Rozumiem - że to pestka !- pan podał przykłady- w profesjonalizm nie wątpię . Ja też znam z autopsji.
dla humoru tylko dopowiem- zapewne incydent ..

\" zgłoszona próba \"s\"- przyjeżdża pr. socjalny w środowisko
( nie wiem co się stało z pogotowiem) czas- prawie 15 .00- czyli koniec pracy ops. Pani x siedzi , płacze ..- a czas biegnie... Pracownik pyta/ naciska panią - i mówi

..ja idę ..tylko niech pani przyrzeknie - że jak wyjdę , to pani nic sobie nie zrobi ..
- nie zrobię ( mówi pani x )
- dobra . Ale obiecuje pani...

~emilka

Napisano: 11 sty 2014, 16:46

Obietnica święta rzecz. Trzeba ufać ludziom... ;)
~Wkurzony

Napisano: 11 sty 2014, 17:41

nie pójdzcie też że ja to piszę buhhhaha że ktoś się nabiera
~Adam

Napisano: 11 sty 2014, 18:18

Bo nie pójdzie. Za dużo chcą.
Kto ci dziś da 1000 zł podwyżki?!
~Adam

Napisano: 11 sty 2014, 18:29

A socjalni swoje myślą że jak ktoś napisze jako Adam to prawda. Prawda jest taka że mnie ten watek nie obchodzi bo i tak za rok wszyscy będziecie na prywatnym
~Adam

Napisano: 11 sty 2014, 19:14

A ja miałam kontakt - pomagaliśmy człowiekowi na którym siedziało może 100 , a może 200 zielonych tłustych much, a działo się to przed drzwiami szpitala.
Działo się to latem, w upały, ślady jakie po nim, zostały w naszym Ośrodku wyglądały jak, błoto i siedziały na tym te muchy z ran coś mu się sączyło, jak wyszedł z Ośrodka to po śladach go znalazłyśmy.Człowiek nie był brudny, żaden lekarz nie chciał go zbadać, pogotowie nie chciało przyjechać. Miałam ochotę zadzwonić do telewizji , ale po co mojemu miastu taka reklama. I to jest też obrazek z pomocy społecznej.
A swoją drogą jakie są postulaty pracowników z Łodzi ?Nam ostatnio dodali dodatek energetyczny.
~maja

Napisano: 11 sty 2014, 21:17

W całym kraju powinni podwyższyć pensje pracownikom socjalnym. Bilety zapewnia na, ustawa ale czy to ktoś do końca czya co nam przsługuje.
Robaki, wszy itp to jest norma w naszym zawodzie i do tego duże niebezpieczeństwo pracy w terenie bo nigdy nie wiesz do kogo idziesz na \"nową sprawę\" czy interwencję. W moim ośrodku nie zarzyło się aby zakończyć interwencję o 16 bo konieć pracy, na wakacjach miałam interwencję gdzie na pogotowie czekałam 40 minut, pracę skończyłam po 18 i co ??? Taki zawód.
Pracujemy dużo i za marne grosze a nie jak nauczyciele 18 godzin etaciku i parę godzinek do dyspozycji dyrektora i wone , wolne, i wolne.
~Pracownik socjalny

Napisano: 11 sty 2014, 21:23

Wynagrodzenie pracowników socjalnych nie wzrasta. Wzrasta natomiast od wielu lat obciążenie pracą. Kolejne nowelizacje ustaw przewidują nowe zadania dla pracowników socjalnych bez dodatkowej finansowej gratyfikacji! Przybywa nowych zadań nie ma to jednak odzwierciedlenia w zwiększaniu etatów do ich realizacji!
~pracownik socjalny

Strona 3 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x