STRAJK NA ŚLĄSKU - HYdE PaRK

Strona 3 z 14    [ Posty: 136 ]

Napisano: 26 mar 2013, 19:28

jak widzisz ja rzetelnie pracuję i to za darmo, przekazuję informację z pierwszejręki, dbam o prawa starszych pracowników socjalnych, za darmo od kilku lat wykonuję pracę socjalną w szerokim spektrum:) i to wszystko w ramach rehabilitacji:)
rzeczy nazywam po imieniu i nie jestem obludna jak rząd, który solidarnościowy i demokratyczny to jest tylko z nazwy bo mentalność ma bardziej przewrotną niz niektóre PRLowskie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 26 mar 2013, 19:34

Same oszołmy się tu wypowiadają widzę.
Ale ja strajk popieram. Coś musi się zmienić.
~Adam

Napisano: 26 mar 2013, 20:06

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2013, 20:21

https://niezalezna.pl/39771-strajk-gener ... lta-kartke
\"- Strajk jest wyrazem ogromnej determinacji społeczeństwa Śląska; jest to żółta kartka dla strony rządowej, za tych blisko sześć lat rządów, sześć lat upodlenia pracowników i społeczeństwa (...). Nie może być tak, że strona rządowa potrzebuje społeczeństwa tylko raz na cztery lata. Wierzę w to, że ta dzisiejsza iskra ze Śląska da wyraźny sygnał reszcie kraju, że można się zorganizować, że trzeba walczyć o swoją godność i swoje prawa - mówił rozpoczynając strajk generalny szef śląsko-dąbrowskiej Solidarności Dominik Kolorz.

Związkowcy nie bez przyczyny rozpoczęli strajk generalny w hucie, ponieważ to właśnie hutnictwo jest tym działem gospodarki, który obecnie zagrożony jest najbardziej utratą miejsc pracy i możliwością spadku produkcji.

- Chcemy podkreślić, że jest to strajk solidarnościowy, gdzie jeden staje za drugiego; jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Strajkują przedstawiciele wszystkich branż, którzy zdają sobie sprawę, że gospodarka jest systemem naczyń połączonych - dodał Kolorz, wskazując, że w proteście biorą udział zarówno pracownicy o długim stażu pracy, jak i młodzi, często zatrudniani na tzw. umowach śmieciowych.\"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2013, 21:03

pod artykułami o strajku takie oto głosy internautów

~JD do ~Emeryt pl.: Co więcej za poprzedniego rządu gaz zdrożał, bo minister w rządzie Kaczyńskiego nie raczył przeczytać podpisywanego aneksu do umowy gazowej. Jasiński tłumaczył sie w mediach, że nie miał czasu, że podpisywał jak leci...

Rodzi się pytanie: czy kr.etyn może być ministrem skarbu?
Czy premier, który powołuje takiego ministra skarbu to też kre.tyn?

PS. Minister Jasiński - wsławił się tym, że spowodował anulowanie długu Porozumienia Centrum (poprzedniej partii Kaczyńskiego). Odbyło się to w pośpiechu, tuż przed objęciem władzy przez kolejny rząd. zwiń
dzisiaj, 12:06 | ocena: 57% | odpowiedzi: 3
odpowiedz oceń: -1 +1
~prosty chlop do ~Donald Koniecpolski: A czy afera rzadu PiS nie bylo to ze kilku jego ministrow weszlo w konflikt z prawem?

A czy afera rzady PiS nie bylo umozenia dlugow PC?

A czy afera rzadu PiS nie bylo przyznanie i tryb przyznania 27 mln zl dla fundacji Rydzyka?

A czy afera rzadu PiS nie bylo zas.zczucie Barbary Blidy?

A czy afera rzadu PiS nie bylo zmiejszenie ilosci przeszczepien serca?

A czy afera rzadu PiS nie byla walka z wlasnym koalicjantem i prowokacja wobec wlasnego wiecepremiera? zwiń
dzisiaj, 12:13 | ocena: 58% | odpowiedzi: 3
odpowiedz oceń: -1 +1
~~realista : A pan Duda i Solidarność(łącznie z PIS) bronią przywilejów branżowych nadanych przez k.omunę dla tych \"co bronili i tych co dostarczali dewiz\" W rezultacie Polska jest pełna młodzieżowych emerytów w rodzaju 35 letniego emeryta agenta Tomka. Te miliardy, które pożyczamy co roku na opłacenie takich przywilejów mogłyby być przeznaczone na tworzenie miejsc pracy. Rządowi z trudem udało się zmienić przepisy emerytalne dla mundurowych, ale dla górników nie. zwiń
~jo

Napisano: 26 mar 2013, 23:09

wiosna coraz bliżej - co widać po wiosennej aktywności dzibarowklejarki
~do tych co powyżej

Napisano: 26 mar 2013, 23:26

pluje jadem i żądzą niszczenia
~ojoj

Napisano: 26 mar 2013, 23:29

ta joj ta joj
~do tych co powyżej

Napisano: 27 mar 2013, 0:14

cytat z dzibar, kilka wpisów powyżej:
\"wspomniałam również o Wniosku o wotum nieufnosci dla rzadu PO, który skierowałam do Prokuratury Generalnej\"
żeś sobie znalazła adresata dla wotum, heheh...
~p

Napisano: 27 mar 2013, 0:44

~sympatyk

Strona 3 z 14    [ Posty: 136 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x