świadczenie rodzicielskie 1000 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 01 lip 2015, 10:42

olik pisze:Bo bezmózgu ustawa o śr nie przewiduje że zasiłek rodzinny jest dochodem i nie trzeba tu żadnych 15 interpretacji. A świadczenie rodzicielskie dochodem ma być bo taki jest zapis w projekcie nowelizacji i też żadnych 15 interpretacji tu nie trzeba chyba że bezmózgu czytać nie potrafisz.
A dlaczego świadczenie rodzicielskie jest w dochodzie to sobie poczytaj - jeśli potrafisz - uzasadnienie projektu w którym jest jak wół napisane jaki jest cel tego świadczenie - jest to analogiczne świadczenie dla osób nieubezpieczonych które nie maja prawa do ubezpieczeniowego zasiłku macierzyńskiego. Podpowiem ci bezmozgu, ze zasiłek macierzyński jest opodatkowany i tym samym wchodzi do dochodu rodziny w śr, więc dlaczego miałoby nie wchodzić analogiczne mu świadczenie dla osób nieubezpieczonych, tj. swiaczenie rodzicielski.
Nadążasz bezmózgu czy kolejne bredne będziesz wypisywać popisując się swoim żenującym bezmózgowiem?

Rozumiem wypalenie zawodowe, ale tu już ciężki przypadek kliniczny. Tu widzę tylko izolację i terapię haloperidolem.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 11:01

Drodzu urzednicy chamstwo zawsze było i bedzie . Madry czlowiek odpowie mądrze a prostak odpowie w formie jak ten wyżej. Był projekt który mial wejśc od 1 lipca 2015 r. i gdzie jest pytam pana mądralińskiego- debilińskiego powyżej. Projektem to możesz sobie wytrzeć swój zad. Jak bedzie ustawa to bedziemy informowac zainteresowanych
asd

Napisano: 01 lip 2015, 11:22

Moi Drodzy a tak zapytam z ciekawości którą gminę stać na to żeby płacić przez 12 miesięcy po 1000zł? Która gmina podejmie taką uchwałę? Myślę, że nieliczne - szkoda tylko że tak mało się mówi o tym w mediach. Rozumiem, że świadczenie rodzicielskie jest finansowane tak samo jak tzw. "becikowe gminne"?
M. 78

Napisano: 01 lip 2015, 11:45

Jest ono finansowane z budżetu państwa nie z gminy. Tak samo jak normalne świadczenia rodzinne.
judge

Napisano: 01 lip 2015, 11:56

Olik potrzebuje chyba maść na ból pewnej części ciała, albo coś co uspokoi jego/jej podniecenie projektem nowej ustawy. To się nazywa fetysz ;)
Kal

Napisano: 01 lip 2015, 12:04

To jak rozumieć zapis "„3a) świadczenia wypłacane przez gminy na podstawie art. 22b;”?
M. 78

Napisano: 01 lip 2015, 12:21

art. 22b wprowadza całkiem nową możliwość przyznawania świadczeń przez gminy - teraz gmina mogła tylko podwyższyć kwoty dodatków do zasiłku rodzinnego albo przyznać świadczenie z tytułu urodzenia dziecka. Teraz będzie mogła przyznawać świadczenia jakie sobie wymyśli i sfinansuje ;).
O świadczeniu rodzicielskim mówi art. 17 c.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 01 lip 2015, 12:45

Piękny mamy dzisiaj dzień , po co się wnerwiać i obrażać wzajemnie. :D Ustawę trzeba ogarnąć, klientów ładnie obsłużyć i tyle. Co do samych zmian to moje zdanie jest takie, że jak już uchwalili to trzeba zakasać rękawy i do roboty.
Pieńkowa Dama
Stażysta
Od: 01 cze 2015, 12:19
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 13:47

olik pisze:Bo bezmózgu ustawa o śr nie przewiduje że zasiłek rodzinny jest dochodem i nie trzeba tu żadnych 15 interpretacji. A świadczenie rodzicielskie dochodem ma być bo taki jest zapis w projekcie nowelizacji i też żadnych 15 interpretacji tu nie trzeba chyba że bezmózgu czytać nie potrafisz.
A dlaczego świadczenie rodzicielskie jest w dochodzie to sobie poczytaj - jeśli potrafisz - uzasadnienie projektu w którym jest jak wół napisane jaki jest cel tego świadczenie - jest to analogiczne świadczenie dla osób nieubezpieczonych które nie maja prawa do ubezpieczeniowego zasiłku macierzyńskiego. Podpowiem ci bezmozgu, ze zasiłek macierzyński jest opodatkowany i tym samym wchodzi do dochodu rodziny w śr, więc dlaczego miałoby nie wchodzić analogiczne mu świadczenie dla osób nieubezpieczonych, tj. swiaczenie rodzicielski.
Nadążasz bezmózgu czy kolejne bredne będziesz wypisywać popisując się swoim żenującym bezmózgowiem?
Zastanawiam się dlaczego jesteś taki chamski??
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Małgosia W.
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 14 maja 2014, 15:24
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2015, 14:56

może ma za ciasne spodnie i.... piją :lol: ........................zluzuj majty olik :lol: :lol: :lol:
~o~

Strona 4 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x