Sytuacja osoby starszej w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 sie 2013, 22:46

Witam,

Jestem studentką 5 roku psychologii na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Aktualnie przeprowadzam badania do pracy magisterskiej dotyczącej krzywdzenia osób starszych w rodzinie. Jest to temat niezgłębiony, choć badań odnoszących się do sytuacji innych członków rodzin jest bez liku.

Piszę z gorącą prośbą o wzięcie udziału w moim badaniu, które polega na wypełnieniu 3 krótkich kwestionariuszy. Jest ono w pełni anonimowe, co oznacza, iż tożsamość odpowiadającego nie może być zidentyfikowana. Pytania nie odnoszą się również do sytuacji rodzinnej odpowiadającego, ale do sytuacji osób starszych w ich rodzinach w ogóle. W badaniu nie ma złych, ani dobrych odpowiedzi, dlatego też zachęcam od odpowiadania zgodnie z własnym przekonaniem.

Dziękuję za każdą wypełnioną ankietę!
~Lemon23

Napisano: 07 sie 2013, 23:40

~Lemon23

Napisano: 08 sie 2013, 9:38

wypełniłam i wysłałam, niektóre problemy związane ze starością wynikają z ograniczenia możliwości psychoruchowej, ( np.choroba Alzhaimera ) niektórym wydaje się, że osoba starsza jest źle traktowana a tak naprawdę zapezpiecza sie jej własne bezpieczeństwo.
Ja także pisałam pracę magisterską nt. starości; problem przemocy wobec osób starszych jest skrzętnie skrywany,gdyż wolimy debatować o porzucaniu, zaniedbywaniu dzieci, to takie medialne;
~kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x