ilość NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 sie 2013, 0:38

Mam pytanie, dla ilu NK jesteście koordynatorami grup roboczych? (ile prowadzicie NK)?
~xyz

Napisano: 23 sie 2013, 9:36

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam intencję twojego pytania?
ale :
Każda grupa robocza powinna wybrać spośród swoich członków koordynatora/ lidera grupy. Najczęściej będzie to osoba , która złożyła do przewodniczącego ZI wniosek o zwołanie grupy dla konkretnej rodziny - ( tu: Zasady powoływania Grup Roboczych/ Koordynator Grupy Roboczej w: komentarz do regulacji prawnych: Procedury P/ Przemocy w Rodzinie 2012.)
ale : nic nie stoi na przeszkodzie aby koordynator był jeden dla wszystkich prowadzonych NK- np. pracownik socjalny ops lub inny specjalista ( wystarczy zapisać w Regulaminie ZI)...
podsumowując:
Twoje pytanie - moja odpowiedź -ja jestem na wszystkich GR koordynatorem- tak mamy... czyli prowadzę wszystkie NK.
a jak mają inni? nie wiem?
~emilka

Napisano: 18 wrz 2013, 23:26

w praktyce to chyba główny ciężar spada na prac, socjalnego tzn. dokumentacja, monitorowanie sytuacji bezpieczeństwa i... przypominanie innym o godzinie spotkania GR;)
~niekrasiwa

Napisano: 18 wrz 2013, 23:59

TO NORMALNE, PRACOWNIK SOCJANY DO WSZYSTKIEGI, A PIENIĄDZE I SPLENDORY DLA INNYCH. tO POWINNO SIĘ SKOŃCZYCH !!!!
~Mek

Napisano: 19 wrz 2013, 11:42

Oj tak Mek do komisji alkoholowych to się pchaja nawet rolnicy którzy są tylko radnymi ale przeszkoleń to tam brakuje u tego Pana Ale pieniądz oczy zasłania .
~ka

Napisano: 19 wrz 2013, 16:57

oj dziewczyny - reklamacje do Pana Boga..
U mnie socjalne - tzn: Panie socjalne nie zajmują się NK- mają wyznaczone zadanie na GR- jedno w zasadzie , czasem trafi się coś więcej- ale i tak z tego powodu w życie nie zwątpiły!
~emilka

Napisano: 20 wrz 2013, 11:49

no u nas akurat całość (i to zarówno ZI jak i każdej GR) koordynuje pracownik socjalny - innych chętnych brak :)
Obciążenie naprawdę bardzo duże zwłaszcza, że innych obowiązków nie ubywa, a nawet sprawy idą w przeciwnym kierunku :)

...no cóż jeszcze ciągnę, ale ledwo ledwo :)))
~anna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x