Druga NK w rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 31 lip 2013, 10:19

W tej samej rodzinie Policja założyła drugą NK na przestrzeni ostatnich 2-ch tygodni .Poprzedno ofiarą była córka i żona a teraz patrol założył jako poszkodawaną żonę . Mam pytanie czy w związku z tym procedurę inaczej prowadzić ? Czy zawiadamiać sąd ? prokuraturę bo sprawa jest wyjatkowo paskudna ofiarą jest niepełnosprawna żona a sprawcą perfidny emerytowany policjant . Proszę o podpowiedź
~Aleksandra

Napisano: 01 sie 2013, 15:15

po prostu 2 NK A to opis kolejnego zdarzenia podpinasz ją pod pierwszą sprawę i ja w takiej sytuacji informuję grupę roboczą że wpłynęła kolejna karta i w trybie niemal natychmiastowym zwołujemy zebranie bo trzeba pomóc rodzinie ale nie wszczynam nowej sprawy . Karty są spójne w pierwszym przypadku ofiarą była żona i córka a w drugiej tylko żona być może w tym 2 dniu \"szaleństwa\" agresor wyładował się tylko na żonie i dlatego nie jest wpisana córka .
~Agata

Napisano: 14 sie 2013, 14:17

Kolejna karta A - to nowa procedura. Jeżeli byłaby C - to ta sama procedura.
~Ryska

Napisano: 14 sie 2013, 19:22

Ryska, przeczytaj dokładnie, co napisała Agata i nie wprowadzaj zamieszania.
~Jerry

Napisano: 22 sie 2013, 10:04

Zgodnie z wykładnią ministerstwa jak ma miejsce kolejne zdarzenie, to jeśli wcześniej dany podmiot założył już \"A\" to teraz nie zakłada następnej, tylko robi się \"C\". Jeśli inny podmiot zakłada na kolejne zdarzenie to \"A\". Proponuję przeczytać na stronie Ministerstwa odpowiedź na najczęściej zadawane pytania i nie wprowadzać zamieszania Jerry.
~r

Napisano: 22 sie 2013, 11:23

Nie takie ważne- czy A czy tylko C- nikt by z tego sprawy nie robił w tej sytuacji - choć ja przychylam się do Agaty i Jerrego. Aleksandra pytała - o dalsze postepowanie. Sama określiła- sprawcę jako perfidnego agresora, który prześladuje i tłucze po raz kolejny ! całą rodzinę. Jest jeszcze stan ofiary- osoba niepełnosprawna- czyli nieporadna ze względu na swój stan fizyczny/ psychiczny- Pewno już po sprawie- ale ta nadawała się do Prokuratury.
~emilka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x