Napisano: 02 sie 2013, 10:14
leczony w jaki sposób?- miejscowa Poradnia Terapii Uzależnień - - po której zapijał. Jeśli tak, może warto zmienić- i sądownie zobowiązać do leczenia odwykowego w zakładzie leczniczym na kilka tygodni ( chyba że to było jednym z obowiązków probacyjnych ). W każdym bądź razie ja bym nie dawała mu spokoju w tym temacie. Kurator jest - podejrzewam -że za znęcanie psychiczne - on idzie swoim torem i zgłasza powtarzającą się przemoc- może wnieść o zmianę środka. czasem wystarczają rozmowy dyscyplinujące ( w przypadku moich \" gwiazd\" skutkowało) . Sąd może też wykorzystać także inne możliwości z art. 72 k.k np. opuszczenie lokalu. Musicie podjąć współpracę- nie mniej jednak ofiarę musicie chronić- określić większą częstotliwość wizyt posesyjnych , praca socjalna. - Jak potoczą się losy - to zależy od pokrzywdzonego, podmiotu uprawnionego - jakie kroki podejmiecie.
Osobiście mało wiem na podstawie tych kilku zdań- psychiczne znęcanie się - ( to przestępstwo ma możliwości szerokiej interpretacji ) . Dać panią na terapie - najlepiej do ośrodka wsparcia - tam niech posiedzi powyżej 7 dni - dołączyć opinie specjalistów (roztrój zdrowia) i do Sądu.
Może wypowie się jeszcze ktoś inny- to tylko moja myśl. Jedno jest pewne aby sprawca miał motywacje do zmiany - musi odczuć presje związaną z konsekwencją prawną.