Szkolenia online z obsługi SI KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 17 paź 2019, 11:34

hehe… zatem poproszę Michu95 o jakieś pytanie z serii "Trudne Sprawy", on tam na pewno ma zbunkrowany zbiór takich trudnych pytań :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 17 paź 2019, 12:25

ubu pisze:
17 paź 2019, 11:34
hehe… zatem poproszę Michu95 o jakieś pytanie z serii "Trudne Sprawy", on tam na pewno ma zbunkrowany zbiór takich trudnych pytań :lol:
ubu, zależy na kiedy termin sobie zarezerwowałeś :lol: Jeżeli chodzi o pytania z zakresu KDR to pewnie tylko o działanie nowego systemu będzie można pytać, więc moje zbunkrowane pytania się nie przydadzą :ugeek:
Herka pisze:
16 paź 2019, 12:03
Prowadzący będzie prowadzić szkolenie z siedziby firmy, a użytkownicy przed rozpoczęciem dostaną dane dostępowe i odpowiednie linki na maila.
Na ile przed rozpoczęciem wysyłacie linki :?:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 17 paź 2019, 14:10

michu95 pisze:
17 paź 2019, 12:25
ubu, zależy na kiedy termin sobie zarezerwowałeś :lol: Jeżeli chodzi o pytania z zakresu KDR to pewnie tylko o działanie nowego systemu będzie można pytać, więc moje zbunkrowane pytania się nie przydadzą :ugeek:
Pytać można o wszystko, niekoniecznie o nowe funkcjonalności. Ale tak jak zawsze: w sprawach technicznych zawsze jakoś pomożemy, ale w prawnych dylematach już gorzej :(
michu95 pisze:
17 paź 2019, 12:25
Na ile przed rozpoczęciem wysyłacie linki :?:
Rano koło 8:30-9:00 w dniu szkolenia.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 18 paź 2019, 8:59

w sumie to mam już pierwsze pytanie wraz z sugestią do dobrej zmiany jaka ma nastąpić 8-) odnośnie nowej wersji systemu ma się rozumieć, czy szata graficzna (chodzi o kolor, tło przypominające grafikę na kartach KDR tradycyjnych zostanie zmienione, bo na starym nic nie widać, wszystko się zlewa, bo kolor sam w sobie jest taki niewyrazisty, żeby nie powiedzieć brzydki :roll: a sugestia jest taka iż niesamowita odmianą była by możliwość wybierania sobie samemu kolorów tła w programie, myślę że po cierpieniach jakich doznały nasze oczy, była by to miła odmiana, wybrał bym kolor zielony, aby me obolałe już oczy trochę odpoczęły ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 18 paź 2019, 9:49

Potwierdzam, obecnie wszystko się zlewa. Mogłoby być tak jak np. w systemie CEIDG (obsługa działalności gospodarczej) - Ministerstwo Przedsiębiorczości i Technologii, wszystkie obowiązkowe rubryki są na czerwono, po wypełnieniu rubryki dostają normalne tło. Bardzo byłoby to pomocne w SI KDR (np. gdy zaznaczam że chcę zamówić elektroniczną to od razu na czerwono pali się nr telefonu, e-mail i wizualizacja, gdy tylko tradycyjna - to te pola nie będa poświetlone)
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 07 lis 2019, 15:51

Zainteresowanych informuję, że kolejne planowane terminy szkoleń to 13 i 20 listopada :)
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 08 lis 2019, 0:27

Herka pisze:
07 lis 2019, 15:51
Zainteresowanych informuję, że kolejne planowane terminy szkoleń to 13 i 20 listopada :)
Przecież tam nei ma z czego się szkolić

Ciekawe, czy zostało wprowadzone np.
Sprawdzanie czy dziecko nie przekroczyło 25 lat.
Przy zamawianiu karty czy jest kolumna drugie imię.
i wiele wiele innych które zgłaszałem
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2019, 12:35

naitsyrk85 pisze:
08 lis 2019, 0:27
Herka pisze:
07 lis 2019, 15:51
Przecież tam nei ma z czego się szkolić

Ciekawe, czy zostało wprowadzone np.
Sprawdzanie czy dziecko nie przekroczyło 25 lat.
Przy zamawianiu karty czy jest kolumna drugie imię.
i wiele wiele innych które zgłaszałem
Pewnie, że bez szkolenia sobie poradzisz, gdy już pracowałeś na SI KDR. Tylko czasem o pewnych rzeczach trzeba się samemu dowiedzieć np. tu był temat jak znaleźć wnioski, które zniknęły: pomocy-207280574, tak samo o przechodzeniu bezpośrednio do błędu (wcześniej tak to nie działało). Jest jeszcze kilka takich rzeczy, więc oferta szkolenia jak najbardziej na +

Co do propozycji "sprawdzania wieku" - to bardzo dobra propozycje dałeś, sam jestem ciekaw czy też to dodali. Też chciałbym, aby kilka moich propozycji weszło w życie, ale niestety... np. ktoś dawał propozycje odnośnie powiadomień sms (aby szły częściej, aż ktoś odbierze) itp. Zauważ jednak, że teraz wszystko poszło w dobrym kierunku. Dziś dodawałem wniosek i jest zdecydowanie lepiej jak wcześniej.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x