https://wiadomosci.onet.pl/swiat/tygodni ... wiat/7l2cd
\"Specjaliści przyznają, że precyzyjne zdefiniowanie nowej klasy średniej są trudne – wątpliwości budzi rozstrzał dochodów czy odmienne podejście do konsumpcji wynikające z tradycji i historii poszczególnych państwa. Jej członków łączy natomiast pewien paradoks: im bardziej się bogacą, tym bardziej biednieją. Jednym ze zjawisk towarzyszących rozwojowi jest bowiem wysoka inflacja.
Eksperci są natomiast przekonani, że \"nowa klasa średnia, bez względu na jej precyzyjną identyfikację, zmieni świat\". I nie chodzi tylko o kwestie gospodarcze. To w niej są bowiem pokładane nadzieje na globalną demokratyzację.
Zapowiedzią mają być pojawiające się od kilku lat protesty – w Indiach, Chinach, Brazylii, północnej Afryce czy Turcji. \"Choć przyczyny ich wybuchu są różne, to łączy je kluczowa rola klasy średniej i wyrażana na ulicach potrzeba współrządzenia\" – czytamy.
Cały tekst w najnowszym \"Tygodniku Powszechnym\".
dzisiaj dostałam od Taurona e-mail, ze jak wezme udazial w ankiecie to mogę wygrac samochód ( szybka reakcja czy łapówka dla zamkniecia ust, a moze przypadek - znajony psycholog twierdzi, ze nie ma przypadków)
Są zasady na których opiera się system wyższych wartości, które wykluczają korupcję nawet pod pozorem nagrody, a ja jestem tego świadoma i nie miałabym wytłumaczenia dla takiego zachowania
co, łapówka, a skąd wiesz,że ten samochód otrzymasz, bo ja też mam takie różne propozycje łapówek, tylko myślałam, że to bujdy na resorach to je ignorowałam, okazuje się, że to błąd, co trzeba zrobić aby otrzymać łapówkę, powiedz mi plis, chce łapówkę!