Teatr a może dom publiczny - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 lut 2017, 16:40

Jaki spektakl taka reakcja. Pieszczochy III RP przyzwyczajone do tego, że mogły bezkarnie opluwać wartości chrześcijańskie nareszcie spotkały się z adekwatną reakcją. Oni mogą opluwać ale ich nie wolno. Wiadomo "nadzwyczajna kasta" a może nawet rasa nadludzi:

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... spartandhp
Gość

Napisano: 23 lut 2017, 10:31

ten spektakl to totalne bagno a zasłanianie się sztuką pokazuje na jakim poziomie jest teatr
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2017, 10:33

Komentarz z Onetu pod wywiadem z sędzią Gersdorf. Zobaczymy czy nadzwyczajna kasta traktuje równo gorszycieli i obrazoburców:

"Wyrok 10 miesięcy bezwzględnego więzienia usłyszał Piotr R. za to, że na wrocławskim rynku spalił kukłę symbolizującą Żyda. W kontekście tego wyroku zasadnym jest zadanie pozornie przewrotnego pytania: czy do odpowiedzialności karnej będzie pociągnięty reżyser kontrowersyjnej "Klątwy"? Wszak jego "artystyczna wizja" mogła naruszyć uczucia co najmniej porównywalnej ilości osób, co spalenie kukły Żyda, a dodatkowo może być interpretowana jako nawoływanie do nienawiści wobec określonych grup. Czy sprawa ta będzie testem na sprawiedliwość i równość wobec prawa?"
Gość

Napisano: 23 lut 2017, 12:44

dom publiczny jest lepszy d tego teatru.

Reżyserowi nic nie zrobią - a jak zrobią to wygra w Trybunale Sprawiedliwości.
Obrażać można tylko białych, hetero i katolików.
Co wolno wojewodzie a nie tobie smrodzie.
Trzeba znać kolejność dziobania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2017, 15:03

Eksterma, skandalisty Frljićia świadczy tylko o tym, że niektórzy ludzie są durniami i można z nimi robić co się chce, mam na myśli pracowników Teatru.Nie pamietam dobrze, ale Chorwat chciał wystawić jeszcze " Nie - Boską komedię". Niedopuszczono do spektaklu ( kiedy czytałam, jak miała wyglądać scenografia ?).
Chorwat mówi "Drogą do wolności jest konflikt", i chce to udowodnić w swoich eksperymentach teatralnych, dzieki temu ma szansę zaistnieć, to wszystko. Studiował filozofię i teologię, reżyserię teatralną w Zagrzebiu ( wielki mi tam Zagrzeb). Trudno się przebić było młodemu reżyserowi z Zagrzebia do świata "wielkiej sztuki", więc wziął sobie koncepcję Teorii Konfliktu, ( zapamiętał z wykładów), wbił się we współczesnych, wyglada mi to na L. Cosera i się kręci... Histroia sztuki podaje takich " na pęczki"
Podczas jednego ze spektakli, na scenie żywcem ucinali łby kurom, interweniowały służby weterynaryjne-itd, itd. zasałania się symbolizmem. Mówi o Teatrze Grotowskiego, a nie umywa się do niego. Nie mniej uważam,że należy go przegonić, inni tak robią, Serbowie też go mają dość.
[Anioł*]

Napisano: 23 lut 2017, 15:08

literówki, o cholera
[Anioł*]

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x