Pamiętacie hołd ruski? - HYdE PaRK

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 23 lut 2017, 12:39

ale mnie wkurza jak ktoś tu tylko surowy link wkleja
jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz w ogóle
bo robi nam się magazyn jakiś śmiesznych adresów
Gość

Napisano: 23 lut 2017, 13:12

A kim ty jesteś. że wypowiadasz się w imieniu "nas". Informacja z linka jest bardzo ważna i wiele mówiąca. Tylko imbecyl nie rozumie tego przekazu.
Gość

Napisano: 23 lut 2017, 13:47

ojej dowód, że PIS i PO się nie różnią nie jest powodem do dumy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2017, 15:39

Właśnie i to jest ból tego kraju, nie ma elit politycznych z prawdziwego zdarzenia gdzie państwo i Polacy przede wszystkim: spokój o pokój, bezpieczeństwo socjalne( bez wygłupów) rozwój, współpraca, ochrona środowiska,tradycje......kogo to obchodzi teraz tylko koryto, koryto i wojna miedzy partiami.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 23 lut 2017, 16:42

"Bulem" tego kraju był Bul i to że bulowaci zablokowali lustrację i nie pozwolili powsadzać komunistycznych zbrodniarzy i oprawców do więzień. Teraz to całe lewactwo podnosi łby i sieje zamęt.
Gość

Napisano: 24 lut 2017, 0:21

Wredniocha pisze:Właśnie i to jest ból tego kraju, nie ma elit politycznych z prawdziwego zdarzenia gdzie państwo i Polacy przede wszystkim: spokój o pokój, bezpieczeństwo socjalne( bez wygłupów) rozwój, współpraca, ochrona środowiska,tradycje......kogo to obchodzi teraz tylko koryto, koryto i wojna miedzy partiami.
Zaintrygowała mnie ta wypowiedż. Czyli Państwo doskonałe? Idea Platona? To utopia...
ps. On nie wspomninał o ochronie środowiska
[Anioł*]

Napisano: 24 lut 2017, 8:44

Platon? Ten zwolennik totalitaryzmu, kastowości?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2017, 9:02

Jego Państwo doskonałe, doskonałe według niego.
ps. Nie był zwolennikiem totalitaryzmu , ojej..nie kasty ale podział społeczeństwa na warstwy , który gwarantował pewien porządek w państwie. Na czele Państwa ma stać absolutnie mądry, doświadczony człowiek, zaraz po nim mają być ludzie wykształceni ( filozofowie, naukowcy), a pozostali no co... pracować normalnie, żyć szczęsliwie ? Mnie to się podoba, nawet bardzo . Nie było możliwości " awansu", przejścia z jednej "warstwy" do drugiej, to może być w sumie krzywdzące, dla kogoś kto ma aspiracje,chociaż ja wiem?
[Anioł*]

Napisano: 24 lut 2017, 9:51

przeczytaj "Nowy wspaniały świat" Huxleya
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem