to jest moje 5 minut - HYdE PaRK

Strona 2 z 7    [ Posty: 63 ]

Napisano: 26 wrz 2013, 11:37

Pracuję z takim jednym rozmodlonym. Lata za klechami, śpiewa w chórach, jeździ na rekolekcje, a jak wychodzę do k.i.b.la, albo na śniadanie to leci do szefostwa z meldunkiem, że miejsce pracy opuściłem. Taki pupilek. Ile on narył pode mną.

Tak więc chrześcijanie - bez czczej gadaniny organizować się.
~betonowy

Napisano: 26 wrz 2013, 12:41

Bez BOGA NI DO PROGA - I TO JEST FAKT
modlitwa ma moc a z pomocą Boga sytuacje po ludzku nie do rozwiązania rozwiazują się w mgnieniu oka i ja takie sytuacje widziałam na własne oczy.
Trzeba zaufać Bogu bo tylko tyle ( i aż tyle ) pragnie od nas Pan, to nasz wkład a On zrobi resztę.
~heya

Napisano: 26 wrz 2013, 12:42

Czyli można być ś.winią, byle klepać zdrowaśki? Litości.
~betonowy

Napisano: 26 wrz 2013, 13:15

towarzystwo różańcowe !!!
~janek

Napisano: 26 wrz 2013, 14:15

Jestem przekonana, że dzięki klepaniu zdrowasiek, Świat jest bardziej znośny. Załóżmy, że wszyscy ludzie byliby pokroju betonowego, to z cała pewnością gatunek ludzki wyginąłby w mgnieniu oka, bo świat aż tyle nienawiści nie pomieściłby. Każdy z nas jest człowiekiem ułomnej natury i każdy popełnia błędy. Jedak każdy ma szansę na zmianę na lepsze. Jedną z dróg jest to tak pogardliwie wyszydzane klepanie zdrowasiek.
~weronika

Napisano: 26 wrz 2013, 15:13

A ja myślę, że gdyby wszyscy byli tacy jak betonowy to wreszcie obłuda, fałsz, nienawiść, kopanie pod kimś dołków poszłyby w zapomnienie. Niestety nie jest to mozliwe....
Moje poglądy są bardzo podobne do Twoich betonowy, szkoda tylko, ze jesteśmy w mniejszości. Ale pocieszające jest, że nie wszyscy stracili rozum :)
~socjal

Napisano: 26 wrz 2013, 15:33

a ja myślę że wtedy wszyscy byśmy się wyrżnęłi. Nie należy uogólniać bo świat jest taki że są źli i dobrzy ludzie, jest dobry katolik i zły katolik, jest dobry ateisyta i zły ateista, jest dobry buddydta i zły buddysta itd.
świnia klepiąca zdrowaśki też jest ale też jest dobry człowiek podający rękę leżącemu bo to kwestia sumienia, są tacy co go mają i tacy co go nie mają itd itp
~heya

Napisano: 26 wrz 2013, 20:08

Dzibar musi sobie załatwić odpowiednie papiery. Otrzyma je na bank. Chorób duszy nie można się wstydzić.
Długa psychoanaliza jak najbardziej wskazana.
~Adam

Napisano: 27 wrz 2013, 14:00

Adam wchodzisz w kompetencje kogoś kim nie jesteś i w dodatku sugerujesz \"chorobę duszy\". Nie dosc, że jesteś kompletnym niekompetentynym ignorantem to jeszcze nieuprawnienie wydajesz opinie o kimś.
Daleś się już poznać jako \"pomagacz\" wiec daruj sobie pietnowanie
bo \"nie ze mną te numery Bruner:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 27 wrz 2013, 14:07

Dziękuję za pomoc, ja mam inne zdanie na ten temat, a na wasze pomysły już dawno wpadłam i wykorzystałam je w granicach swoich możliwości, to że dalej wynajmujecie mieszkanie to skutek waszej skutecznosci, problem polega na tym, ze ja nie chcę tak wy macie i nie chcę tego wynajmu ciągnąc, o waszych pieniędzach nawet mowy być nie moglo - nie jest dla mnie komfortem kiedy jestem czyjąs dlużniczką. Ja potrzebuję odrobinę waszego czasu i wysiłku - pomoc informacyjna - tam gdzie ja nie dotarlam, tam byc moze ktos z was dotarł i na to konkretnie liczyłam
Tak wiec nie potrzebuję jałmużny:) potrzebne mi było pospolite ruszenie, ale widać wasz problem polega na tym, ze jesteście zwyczajnie bez jaj, bez kreatywności, bez dobrej woli - za to macie dużo agresji w sobie i dużo jadu i złych myśli, złej woli i niechęci aby sprawic odrobine szczęscia w nieszczęściu kogoś kto nie ukrywam znalazl sie w gorszej sytuacji.
Ja sie nie załamuję pomimo cięzkiej sytuacji nawet mam dobry humor i dziękuję Bogu, ze jestem na takim etapie, że stres mnie już nie zabija tylko motywuje do większego dzialania bo to znaczy, ze wracam do formy, a dobrym ludziom dobre rzeczy sie przytrafiają więc myślę, ze z wami lub bez was sobie poradzę - coś wymyślę i dam radę.
Jak zawsze pomagacze od siedmiu boleści, zacznijcie od siebie bo widzę, ze macie ogromne problemy - ja nawet nie pomyślałabym o tym, że jak ja nie mam to klient też mić nie moze wręcz przeciwnie zawsze myślalam, ze mam szczęście móc pomagać innym.
Widać tą różnicę i w jakości i w mentalności i mam nadzieję, że Bóg mi pomoże w tej mojej walce bo bardzo wierzę w to, że to ja powinnam byc pomagaczem, a nie wy bo to dla mnie nie ma rzeczy nie do zrobienia nawet wówczas kiedy jestem na samym dole widzę szklanke do polowy pełna, pozdrawiam
~patrzcie jak wam ubliża dzibar

Strona 2 z 7    [ Posty: 63 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x