https://vod.gazetapolska.pl/5225-wystapi ... op-aborcji
Proszę wszystkich, którzy rzekomo są tak święcie oburzeni, że KK piętnując metodę in vitro, nie dzieci tak poczęte lecz metodę, aby zdali sobie sprawę, że ci którzy wam wmawiają to są obłudnikami. Dowodem na to jest ostatnie zdanie wypowiedziane przez Kaję Godek. Gdyby ci ludzi byli rzeczywiście wrażliwi na dobro dziecka poczętego metodą in vitro, to w równym stopniu byli by wrażliwi na dobro poczętego dziecka chorego lub niepełnosprawnego. Tymczasem oni mówią niemal codziennie do tych dzieci i ludzi, że ich rodzice mieli prawo je zabić z powodu ich niedoskonałości. Wiele razy słyszałem, jak wielkie cierpienia zadają księża dzieciom urodzonym metodą in vitro swoimi nieroztropnymi kazaniami. Nigdy nie słyszałem aby ktoś potępił tych, którzy komunikują dzieciom niepełnosprawnym, że powinny zostać wyskrobane. Celowo użyłem słowa wyskrobane, bo zakazane jest używanie \"zabijanie\".
W swojej wczesnej młodości naiwnie i lekkomyślnie mówiłem, ze aborcja to zabieg jak każdy inny. Tak myślałem do czasu gdy nie obejrzałem filmu \"Niemy krzyk\". Wiecie, że ten film jest zakazany. Nie wolno go wyświetlać uczniom szkół. Ja wiem dlaczego. Gdybym nie obejrzał tego filmu być może nigdy nie zmieniłbym na ten temat zdania.