trudna sprawa, pomocy

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Krrysia

trudna sprawa, pomocy

Post autor: Krrysia »

co jest wliczone do podstawy wypłaty chorobowego ? pensja i trzynastka - to wiem. ale czy wlicza sie:
1) nagrodę roczną jeśli poszły od tej nagrody skladki ?
2) a dodatek specjalny do wynagrodzenia?
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: trudna sprawa, pomocy

Post autor: alanka »

1. tak
2. tak - do czasu kiedy dod. przysługuje
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Gość

Post autor: Gość »

nagroda roczna jak sama piszesz jest nagrodą w rozumieniu raz w roku więc należy ją traktować jak wynagrodzenie nieperiodyczne i mimo tego że są odprowadzone składki to taki składnik nie powinien być uwzględniany przy chorobówce, natomiast dodatek specjalny bym wzięła bo on nie występuje raz w roku ale częściej, ja to widzę tak ale niech się inni wypowiedzą
Ania123

Post autor: Ania123 »

Nagrody nie wliczam, bo nie mamy w regulaminie zapisu o pomniejszaniu jej za czas choroby.
Dodatek specjalny wliczam ale tylko jeżeli nadal jest wypłacany.
hana_h

Post autor: hana_h »

A co z nagrodą dla pracownika który był od 04/2014 do 05/2015 na zwolnieniu/macierzyńskim. czy mu wliczamy do podstawy. chodzi mi o nagrodę na dzień pracownika samorzadowego. Dostał połowę tego co inni pracownicy którzy pracowali.
dorka123

Post autor: dorka123 »

nagrody wliczam w 1/12 części
mk1

Post autor: mk1 »

dokładnie ja tez wliczam nagrody uznaniowe takie są interpretacje zusu zeby wliczać
ODPOWIEDZ