Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 161    [ Posty: 1602 ]

Napisano: 28 sie 2012, 14:14

Ale jakie krzywdzenie kodeksowych? Wszyscy będą już równi, a więc pracodawca kierując się obiektywnymi kryteriami (które musi obronić w sądzie pracy w razie potrzeby) zwolni tych, którzy te kryteria wypełnią.
~pele

Napisano: 28 sie 2012, 16:09

w naszym państwie to nigdy nic nie wiadomo,do Fasolki -a dlaczego po 17 latach pracy mam isć na rentę i emeryturę lub zmienic pracę ,ja chcę dalej pracować w tej branży i moi koledzy (wszyscy karciani ) tez !u nas na szczęscie duzo ludzi zatrudnionych jest na umowy -zlecenie ,więc nie będzie problemu dla kodeksowych,żeby musieli odejść
~gocha

Napisano: 29 sie 2012, 10:14

widzę ze pele nie widzi różnicy ale to już Twój problem . gocha nikt Ci nie każe zmieniać pracy czytaj dokładnie-to jest jedna z możliwości życia na obecnym poziomie. słuchaj ministerstwo Wam zabiera kartę to źle(twierdze ze powinniście pracować do emerytury na warunkach karty nauczyciela) z drugiej strony kodeksowi tez zostali przyjmowani na kodeks bo ministerstwo sobie tak wykabinowalo , teraz dochodzi do sytuacji ze niby ma być równo jak pisze pele ależ z jakiej racji przecież kodeksowym nikt nic nie zabrał (tu nic się nie zabierze bo niema co) wiec czemu ma odchodzić kosztem pozostawienia osoby z karty, czym pracownik z karty jest lepszy od kodeksowego? ps.szkoda pisania,czas pokaże.papa.
~Fasolka

Napisano: 29 sie 2012, 17:51

no to jestem ciekawa jakimi kryteriami będzie kierowal się dyrekor jak z 16 pr.kodeksowych 1 stycznia 2013 będzie musiał zostawić tylko 11?
~gocha

Napisano: 29 sie 2012, 20:57

Wybierze najlepszych. Po co mu inne kryteria? Chce jak najlepiej dla swojej placówki więc zostawi najlepszych, takich co maja autorytet, doświadczenie, zapał, są odpowiedzialni, świetnie znają procedury i doskonale sobie radzą z prowadzeniem dokumentacji. Zostało trochę ponad rok ,żeby się wykazać. Do startu! Gotowi! Start!!!
~Leon

Napisano: 29 sie 2012, 23:38

u nas jest 16- takich =wszyscy są najlepsi i co Leonie ma zrobić dyrektor?!
~gocha

Napisano: 30 sie 2012, 0:02

Aaa skoro są wszyscy najlepsi to zupełnie zmienia postać rzeczy. W takim wypadku wybiera najtańszych.
~Leon

Napisano: 30 sie 2012, 12:56

Leon a ty zdaje sie miałes juz jakis czas temu szukac nowej pracy i już w jakiejś szkole czy gdzies pracować.
~Zocha

Napisano: 30 sie 2012, 22:09

bardzo śmieszne Leonie
~gocha

Napisano: 30 sie 2012, 22:31

witam serdecznie czyli zniesienie KN nastąpi 01.01.2013 czy od tego momentu dyrektorzy mają rok na wprowadzenie zmian z góry dziekuję
grabeczka
Praktykant
Od: 30 sie 2012, 22:25
Zajmuję się:

Strona 2 z 161    [ Posty: 1602 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x