Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 11 z 161    [ Posty: 1602 ]

Napisano: 07 lis 2012, 20:52

nie wiem czy potrafię tak wrzeszczeć ,żeby coś wskórać tak jak oni!!!!
~poszukujaca

Napisano: 08 lis 2012, 14:47

Zastanówmy się co mogą stracić wychowawcy, gdy zabraknie KN?

1. Znaczną część pieniędzy na szkolenia.
2. Argument do walki o podniesienie standardów pracy
a) \"oni maja większa pensję\"
b) \"oni pracują mniej godzin\"
c) \"oni mają więcej urlopu\"
~Marianna

Napisano: 08 lis 2012, 17:22

Marianna jakie szkolenia jeśli są to zawsze jeżdżą te same osoby choć to bardzo rzadkie zjawisko przynajmniej u mnie w placówce a kasa jesteśmy dużo z tyłu za kn a urlop nikt na to nie patrzy więc trochę się zapędziłaś jakie \"mogą stracić?\"nic nie stracą a doczekają się równego traktowania!
grabeczka
Praktykant
Od: 30 sie 2012, 22:25
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2012, 17:35

mam pytanie? próbujemy podjąć walkę o złamanie umowy społecznej przez państwo dotyczy to kn składamy wniosek grupowy do sadu mamy prawnika który będzie nas reprezentował czy ktoś w Polsce już próbował podjąć takie kroki ? i czy jakaś placówka może chce się dołączyć im więcej tym lepiej
~MIśka

Napisano: 08 lis 2012, 17:58

Grabeczka --- a co to znaczy równe traktowanie?

skoro wg Ciebie na szkolenia jeżdżą te same osoby, na urlopy nikt nie patrzy ... to w czym to równe traktowanie ma się przejawiać?

~Marianna

Napisano: 09 lis 2012, 13:59

a u Ciebie Marcin jak będzie:aktualny mianowany wychowawca z KN- od stycznia 2014-zostanie wychowawcą czy starszym wychowawcą z KP ?!
~KN

Napisano: 09 lis 2012, 15:15

Starszym wychowacą spełnia wszytkie wymogi ustawowe aby takie stanowisko zajmował. Być może pojawi się także wychowawca koordynator. Nad tym się zzstanawiam.
~Marcin

Napisano: 09 lis 2012, 15:45

a jaką pensję przewidujesz Marcinie dla wychowawcy mianowanego, a jaką dla wychowawcy dyplomowanego?, czyli dla starszych wychowawców?
~Ewa

Napisano: 09 lis 2012, 18:08

Taką jak jest dziś podstawa wynikająca KN spadają dodatki z KN pozostaje stażowy oraz za godziny nocne. To moja wersja zdarzeń, co nie znaczy, że starostwo się z tym zgodzi. Jednocześnie chciałbym wprowadzić podwyżki dla wychowawców a KP Tak to widzę
~Marcin

Napisano: 10 lis 2012, 13:03

Czyli 1/2 dotychczasowej pensji ;)
~etatysta

Strona 11 z 161    [ Posty: 1602 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x