2300 brutto dodatków to tyle co pensja wychowawcy z kp ...... żal. swoją drogą to bardzo wysokie macie dodatki lub w grę wchodzą nadgodziny no i okazuje się, że pracowanik ma w jednej placówce więcej niż dyrektor w drugiej ja mam 3300 do rąsi
Marcinie - tak jak wcześniej pisałem w innym wątku. To co napisał Leon to średnia pensja osoby zatrudnionej w Polsce na stanowisku specjalisty. Średnia pensja dyrektora w Polsce jest dwukrotnie wyższa. Twoje poglądy idealnie wpisują się w ideę deprofesjonalizacji opieki nad dzieckiem osieroconym. W nieprofesjonalnych placówkach nie potrzeba prawdziwych specjalistów i prawdziwych dyrektorów. Poziomy wynagrodzeń, które dla Ciebie są normalne, to zarobki pracowników (personelu niższego i średniego) i ich kierowników. \"By żyło się lepiej...\"
Ale to Ty Marcin masz za mało a nie ja za dużo. Ale i ja i Ty godziliśmy się na określone warunki a nie na zmniejszanie pensji w wyniku jakiejś ustawy. Ja mam normalne dodatki 30% za trudne i 10 % wiejski, około 90zł mieszkaniowy 20% stażowy, coś tam za nocki, zastępstwa wybitnie rzadko w kryzysowych sytuacjach, święta do odebrania,jestem dyplomowany i taka wypłata. wszystko zgodne z KN i godne. Odrzyj to z dodatków zobaczysz co zostanie. Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?