Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 9 z 161    [ Posty: 1602 ]

Napisano: 27 paź 2012, 16:04

asia napisała:
\"Koszt utrzymania 1 dziecka w rodzinie zastępczej wynosi średnio 850 zł miesięcznie\"

ale to nie jest koszt pozyskania i utrzymania rodziny zastępczej i o tym trzeba pamiętać, że na rodzinę zastępczą idą pieniądze i to duże ale nie wprost na dziecko

podobnie jak w placówkach, tylko u nas to się wlicza do utrzymania dziecka

taki drobiazg o którym wiele osób nie wie lub nie chce wiedzieć ;)
~Marianna

Napisano: 27 paź 2012, 16:24

Doikładnie tak jak napisałeś. Zapytałem przedstawicieli MPiPS czy do kosztów utrzymania w rodzinie zastępczej dolicza się koszty organizatorabrodzinnej pieczy, wynagrodzenia koordynatorów, pedagogów i psychologów. Odpowiedź brzmiała: nie i nie będzie się tego wliczać. I tylko koni żal
~Marcin

Napisano: 27 paź 2012, 19:01

etatysta z calym szacunkiem ale z tym ze KP drozsze od KN troszke cie ponioslo..moze nawet wiecej niz troszke
~hey

Napisano: 27 paź 2012, 19:45

A gdzie ja napisałem że KP jest droższe? Trzeba czytać ze zrozumieniem. Przecież tu nie o to chodzi na jakiej podstawie są zatrudnieni pracownicy.
~etatysta

Napisano: 27 paź 2012, 21:25

Czyżby etatysto?Chyba jestes autorem poniższego wpisu.
Droga Aniu w wątku o likwidowanych placówkach jest symulacja samorządu, gdzie koszt utrzymania w placówce (przy WSZYSTKICH pracownikach zatrudnionych na kp) jest ponad dwukrotnie wyższy niż koszt utrzymania w placówce, w której ja i 3/4 zatrudnmionych obecnie pracuje na KN. Koszt utrzymania w placówkach pomocy społecznej, gdzie mimo, że pracownicy pracują na kp jest często wielokrotnie wyższy niż koszt utrzymania w placówkach specjalnych i resocjalizacyjnych resortu oświaty. Czasem jest wyższy niż koszt utrzymania w zakładach poprawczych (SIC!). Absurdem jest więc Twój komentarz, który świadczy z Twojej niewiedzy. Ten uraz do nauczycieli to ze szkoły? ;)
zyżby???
~Ania

Napisano: 27 paź 2012, 23:23

No i gdzie jest o tym, że pracownik na kp jest droższy niż pracownik na kn? ;) \"Kłania się\" czytanie ze zrozumieniem ;)
~etatysta

Napisano: 28 paź 2012, 0:00

ludzie wy się spieracie o koszty ale czemu nie mówicie o sprawiedliwości kn pracuje 26 godzin a kp 35 (nasza placówka) robimy więcej a pobory są niższe i to dużo dodatki, podwyżki trzeba zrównać wszystko albo do kn albo do kp aby było ok bo w wielu placówkach od tego zaczynają się spory i konflikty między wychowawcami- niestety szkoda ludzi
grabeczka
Praktykant
Od: 30 sie 2012, 22:25
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2012, 0:19

A czy to nasza wina, że ktoś kiedyś zdecydował, że w d. dz. wychowawcy byli zatrudniani na KN. Nudne jest to ciągłe powtarzanie tego wątku... Ja pracuję w d. dz. od 23 lat, na karcie od 1995... Zabiorą to spoko, przeżyję, przecież to nie okupacja...
~ala

Napisano: 28 paź 2012, 0:24

Chcecie sprawiedliwości, trzeba było nie zgodzić się na zatrudnienie z kp, przecież wszyscy kończyli pedagogikę, a nie teraz płaczecie. Jeszcze tylko niewiele ponad rok i będziecie mieli swoją sprawiedliwość i co wtedy, jaki powód do płaczu znajdziecie?
~ala

Napisano: 28 paź 2012, 19:32

Że dyrektor zły pan...
~+++

Strona 9 z 161    [ Posty: 1602 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x