TVN - HYdE PaRK

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 29 lis 2014, 17:29

O Smoleńsku temat jest.
Ciekaw jestem jak to rozwiąże Jarek kiedy dojdzie do władzy. Skąd nagle wysra dowody na zamach?
Jeśli jedyną wyrocznią będzie nie prokuratura tylko Macierewicz to może być ciekawie.
Adam29

Napisano: 29 lis 2014, 17:46

Do Adama
Mordu na elicie II Rzeczypospolitej dokonała Rosja SOWIECKA. Rozumiem, że Polacy oczekują aby współczesna Rosja uznała tę prawdę o zbrodni. Gdyby tak się stało - wówczas mozna by mówić o tym, że Rosja "zrehabilitowała się w oczach Polaków" czyli pojęcie " rahabilitacja " miałoby w tym konkretnym przypadku sens i zastosowanie. Ja tak to rozumiem

ps. ale to drobiazg-takie tam...chodzi o to by się zrozumieć.
emilka14

Napisano: 29 lis 2014, 18:08

Ale to nie Rosja ma się rehabilitować.
Zrehabilitować trzeba ofiary katyńskie. Wszystko już zostało załatwione oprócz tej właśnie rehabilitacji. Groby są, pomniki są, rocznice są, filmy, przyznanie że za wszystko odpowiada Stalin jest więc chyba chodzi już tylko o kasę:(
Nie wiem jak wygląda sprawa z aktami ofiar i czy wszystkie spoczywają pod swym nazwiskiem ale mam nadzieję że tak.
Wróćmy do Smoleńska.
Adam29

Napisano: 29 lis 2014, 18:16

do pamięć
rozumiem .. (tak wynika z Twojego postu ) że Ty niewątpliwie należysz do tych tzw :uczciwych, honorowych, odważnych - natomiast ja do tzw " kanali "- powiedz mi tylko O JAKĄ PRAWDĘ CHODZI? bo ja k..wa nie rozumiem.Co Wy macie z tymi prawdami.
Prawda o Smoleńsku ?- przepraszam ale ta Twoja tzw : "prawda" to tylko i wyłącznie Twoje zdanie, Twoja wielka teoria niczym nie poparta.
emilka14

Napisano: 29 lis 2014, 18:29

Nie da się ukryć że Lech nie był w Rosji lubiany.
To jednak nie znaczy że Putin jest głupi i zorganizował zamach. Przecież 3 dni wcześniej był tam Tusk. Bezpiecznie wylądował i bezpiecznie wystartował.

Rosjanie nie działają w taki sposób. Nawet Stalin swych wrogów pozbywał się dyskretnie. Oni wolą propagandę, grę surowcami i zimne wojenki a nie wybuchy i fajerwerki.
Adam29

Napisano: 29 lis 2014, 18:31

Dokładnie to samo słyszałem, gdy domagałem się prawdy o Katyniu.
pamięć

Napisano: 29 lis 2014, 18:47

To domagaj sie dalej. Powiedz wprost że chcesz odszkodowania. Bo całą resztę już otrzymałeś.
PRAWDA o Katyniu została już dawno przedstawiona światu. Nie jest to co prawda tak znane jak Holocaust ale ten kto się interesuje ten na pewno wie że za wszystkim stał Stalin.
Czego jeszcze chcesz?
Adam29

Napisano: 29 lis 2014, 18:51

pamięć -i na jakim etapie jesteś obecnie jeśli chodzi o wnioski końcowe??

1.Zbrodni katańskiej dokonano na rozkaz Stalina, 1940 zgładzono ponad 2 tys. Polaków ( inteligencja Polski )- pochowano ich w grobie masowym w Katyniu pod Smoleńskiem. Tak ?

2.Jaki jest wspólny mianownik pomiędzy Tamtym wydarzeniem a tym, związanym z katastrofą smoleńską? Jak byś to wytłumaczył dziecku ???
emilka14

Napisano: 29 lis 2014, 19:20

Emilko związek przecież jest.
Wielu uznało ten obszar za przeklęty i pechowy dla Polaków. Ci którzy mieli oddać hołd ofiarom Katynia sami stali sie ofiarami. Dlatego właśnie tak wielu ludzi wierzy w zamach. No bo jeśli w 1940 szło zabić tylu naszych to czemu w 2010 miałoby być inaczej tym bardziej że było ich "tylko" 96? Ta ziemia po raz drugi wchłonęła polską krew.
Autor nie wierzy w przypadek.
Adam29

Napisano: 29 lis 2014, 19:22

dokładnie . Taki sposób myślenia reprezentuje Pan pamięć.
emilka14

Strona 2 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x