umieszczenie w DPS osoby ubezwłasnowolnionej
Re: umieszczenie w DPS osoby ubezwłasnowolnionej
zgoda sądu na rozpoczęcie procedury umieszczenia w dps wynikaz art. 156 w związku z art. 175 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego - opiekun powinien uzyskać zezwolenie sądu opiekuńczego we wszystkich ważniejszych sprawach, które dotyczą osoby lub majątku, a umieszczenie w dps takowym jest (ale zdarza się też że sąd zdziwiony jes wystąpieniem o takie pozwolenie - zależy niestety gdzie ten sąd), choć ten obowiązek nie wynika wprost z zapisow pomocy społecznej
Re:proszę o pomoc
Serdecznie zwracam się do ludzi dobrego serca o pomoc nazywam się Marta mam 22lata jestem mężatko i mam 2 letnie dziecka obecnie z mężem nie pracujemy od kilku miesięcy nasze życie nabrało ciemnych barw mąż nie może znaleźć pracy całe lato pracował na budowie pomagają nam rodzice jak tylko mogą,ale to jest mało samych opłat mamy prawie 500zł potrzebne mi są pampersy dla dziecka, kaszki i ubranka środków czystości.Zwracamy się z bardzo mocną, gorącą i serdeczną prośbą do Państwa, z apelem o Pomoc o jaką kol wiek pomoc finansową, żywnościową materialną. Wszystko jest nam tak bardzo, bardzo potrzebne.
[email protected]
[email protected]
a dlaczego nie pójdziecie do OPS po pomoc?? prac. socjalny rozezna wasą syutację i realne potrzeby.
A jak jest w przypadku zmiany DPS-u dla osoby ubezwłasnowolnionej. Czy w tym przypasdku także trzeba sie zwracac do Sądu?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: opiekun prawny osoby ubezwłasnowolnionej całkowicie
- Kontakt:
Ja jako opiekun prawny takie postanowienie już mam, teraz muszę wnioskować do Sądu o umieszczenie osoby w dps? czy juz nie muszę i składam wniosek do mops?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Opiekun prawny musi uzyskać zgodę sądu na umieszczenie osoby w dps. Proste jak drut.AnaDLB pisze: 03 kwie 2020, 20:29Ja jako opiekun prawny takie postanowienie już mam, teraz muszę wnioskować do Sądu o umieszczenie osoby w dps? czy juz nie muszę i składam wniosek do mops?
Oprócz umieszczenie w DPS osoby ubezwłasnowolnionej - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS
szukam wolnego miejsca w DPS
miejsce w DPS
zasiłek pielęgnacyjny
dps dla dziecka w wieku 2 lat niepełnosprawny (fas)
Pomóżcie w sprawie odpłatności za dps
www.turnusy24.pl
dziwna sprawa
Córka-nie chcę płacić pomóżcie.
podawanie leków
odpłatność za pobyt w dps
szukam DPS
z kim wywiad w przypadku opiekuna prawnego
prośba o adresy prywatnych domów
decyzja uchylająca
Uzyskanie - utrata 2009