urlop wychowawczy
urlop wychowawczy
Mam pytanie jeżeli osoba chce zaraz po rodzicielskim pójść na wychowawczy to czy wg nowych przepisów ma najpierw wykorzystać urlop zaległy i bieżący czy dopiero [po wychowawczym ??? Pomóżcie
Re: urlop wychowawczy
Osoba po urlopie macierzyński powinna wykorzystać urlop zaległy i ewentualnie bieżący a następnie przejść na urlop wychowawczy
W ubiegłym tygodniu zadałam właśnie takie pytanie radcy prawnemu i stwierdził on, że nie musi wykorzystywać urlopu wypoczynkowego. We wniosku o urlop wychowawczy wpisała okres od do i tak należny udzielić.
paragraf - a na podstawie czego wnioskujesz, że powinna wykorzystać? bardzo mnie to interesuje ponieważ w moim przypadku urlop wychowawczy nbędzie przyznany na czas umowy o pracę i później będę musiała wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop
paragraf - a na podstawie czego wnioskujesz, że powinna wykorzystać? bardzo mnie to interesuje ponieważ w moim przypadku urlop wychowawczy nbędzie przyznany na czas umowy o pracę i później będę musiała wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na tą chwilę weszło kilka nowelizacji, którym warto się przyjrzeć:https://www.asset.rzeszow.pl/poradnik-pr ... czego.html Pewne jest jedno, nie można brać urlopu zaraz po urlopie, ta zmiana wprowadzi trochę zamieszania, ale myślę, że z czasem i ona się przyjmie.
Oprócz urlop wychowawczy - Kadry przeczytaj również:
Umowa na zastępstwo
umowa po zastępstwie
turnus rehabilitacyjny
kto prowadzi kartę dużej rodziny
Z-03 termin!!!!pilne
Kto decyduje o zwiększeniu etatów?
miejsce pracy pracownika socjalnego
zmiana ustawy- pracownik z orzeczeniem
urlop za święto wypadające w sobotę
długie chorobowe
dodatkowy urlop pilne