urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 25 lis 2013, 0:24

a co z urlopami niewykorzystanymi przez ZAWODOWE RODZINY ZASTEPCZE czy placówki RODZINKOWYCH DOMÓW DZIECKA . W ustawie napisane że przysługuje urlop 30 dni , jesli nie ma pomocowych rodzin i jest zaległy urlop to KTO MA IM WYPŁACIĆ ? JAK WSZYSTKIM SIĘ NALEŻY TO WSZYSTKIM
~Ania

Napisano: 25 lis 2013, 8:44

pracodawca
~Marianna

Napisano: 26 lis 2013, 0:38

czyli MOPS lub PCPR Z KTÓRYMI SĄ UMOWY PODPISANE .
~Ania

Napisano: 29 lis 2013, 22:30

no i co z tym urlopem, ja mam 8 dni i dyrektorka mówi, że nie mam szans go wykorzystać do końca grudnia i nie tylko ja jestem w takiej sytuacji.
więc trzeba wykorzystać, czy można zostawić na przyszły rok?
~Ada

Napisano: 29 lis 2013, 23:37

Według Marianny jeżeli nie wykorzystasz tego urlopu do końca grudnia a jesteś zatrudniona na KN to w najlepszym wypadku nastąpi koniec świata ale to oczywiście optymistyczna wersja. Może być o wiele gorzej.
~kapek

Napisano: 30 lis 2013, 0:00

Ado, urlop wykorzystasz w 2014 no chyba, że będzie ten koniec świata
~kabi

Napisano: 30 lis 2013, 9:43

do Kapka

czytanie ze zrozumieniem to podstawa na forum

wg mnie powinien być wypłacony ekwiwalent za niewykorzystany urlop - i paradoksalnie skorzystali by na tym wychowawcy

ale naszym kraju to wszystko możliwe i dyrektorzy zrobią sobie samowolkę i urlopy dadzą w 2014 po niższej stawce - same oszczędności
~Marianna

Napisano: 30 lis 2013, 12:29

Ja do czerwca przebywać będę na urlopie macierzyńskim i nie mam np innego wyjścia niż wykorzystać cały urlop w 2014 r
~agni

Napisano: 02 gru 2013, 16:38

No Marianno szczerze Ci zazdroszczę tej umiejętności.
~kapek

Napisano: 03 gru 2013, 16:19

Marianno nie rozumie czego po niższej stawce, urlop to urlop, dzień to dzień.
czy możesz przedstawić analizę stawki
bo u mnie do tej pory było tak 26 / 5 dni, czy też 40/5 dni
~Damian

Strona 5 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x