~pcpr bardzo szybko się unosisz gniewem i sama ludzi obrażasz mówiąc, że jak zwykle plujemy jadem.
Ja często tu zaglądam i nie zauważyłam, żeby ktoś pluł jadem tylko ludzie maja różne zdania i maja do tego prawo. Wymiana opinio - nie jest kłótnią. Chyba po to tutaj zabieramy głos, żeby dyskutować.
Co do tego, który przepis już obowiązuje - a no obowiązuje art. 241, który wszedł w życie 14 dni po ogłoszeniu ustawy. Ponadto myślę, że nie jest takie łatwe wstrzymanie ustawy, popatrz ile czasu trwało jej uchwalanie. Mamy już tylko dwa miesiące do jej wejścia w życie. Są miasta czy powiaty, gdzie przygotowania są już daleko posunięte. Akurat moje nie należy do tych miast, bo jesteśmy dopiero w trakcie przygotowywania całej dokumentacji (zmiana statutu, regulaminu, pisanie programu 3 letniego itp). Nie wyobrażam sobie co by się mogło stać, aby ją wstrzymano.
Związek Powiatów Polskich, o którym często tu piszę, chce wprowadzić wiele zmian do niej, ale zmiany a wstrzymanie to są dwie różne sprawy. Ze strony Związku wiem, że rozporządzenia są po konsultacjach, więc to nie może być powód wstrzymana.