UWAGA - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 16    [ Posty: 160 ]

Napisano: 20 mar 2014, 13:07

Kr, podłym bo zauwazam nieprawidłowości , brak racjonalizmu w takim traktowaniu sprawy?

Marta jak by tak kazdemu rodzicowi mającemu dziecko ze znacznym stopniem nalezało sie śp, to nalezało by się tez tym pracującym. Ale jak widać w niektórych przypadkach da się pogodzic prace z opieką, a liczne przypadki pobierania śp stały się dla rodziców sposobem na posiadanie ubezpieczenia i stałego dochodu bez wiekszego wysiłku..
~m&m

Napisano: 20 mar 2014, 14:04

w dodatku rodzice dzieci NIE MAJĄ ZADNYCH ograniczeń finansowych - nie ma tam żadnego kryterium dochodowego. Więc w takiej rodzinie swobodnie zarabiają kaskę gdzie się da i to czasem bardzo wielką, a potem wyciągają jeszcze łapę po świadczenie.
Coś mi to śmierdzi niemal \"oszukańczym wnuczkiem\".... Właśnie tu !
~~5

Napisano: 20 mar 2014, 14:05

dzieci jak dzieci a widzieliscie te pania co sie wypowiadala ze na zycie ma okolo 1000 zloty -a na kzdym paluszku zloty pierscioneczek a coronia tez ozlocona.......brak finansow na leki ale zloo na paluszkach jest hehe.
dobry pomysl zaprotestuje ze nie mam za co oplacic gazu bo musze miec zlotko na paluszkach hehe
~hehe

Napisano: 20 mar 2014, 14:09

wiecie macie wszyscy sporo racji, moja córka ma porażenie mózgowe czterokończynowe i padaczke, ma 5 lat do tej pory nie brałam na nia swiadczen bo miałam wydłużony wychowawczy ale potem ja wrociolam do pracy i mąż się nia zajmuje i dziękuje Bogu za to co jest a tez rzuca mi się w oczy to jak niektórzy aż się swieca od bogactwa a jeszcze mało
~ela

Napisano: 20 mar 2014, 14:10

A moze wakacje w Chorwacji i wypady na narty w kraju to już za blisko i przydałyby sie cotygniowe wyjazdy w Alpy i wakacje w bardziej odległych orientalnych krajach.
~m&m

Napisano: 20 mar 2014, 14:19

tez ogladalam wiecie co ze porazka wogole ci ludzie wcale nie wygladali jakby im brakowalo no wlasnie mnie sie zucilo w oczy yez jej dziecko ozlocone.....nie wiem co chciala ta pani uzyskac ale napewno nie pokazala tego co mial oddac ten program.moim zdaniem ci rodzice wrecz pokazali ze chodzi im tylko o kase a na jej brak nie cierpia tyle ze tak jak kazdy chcialby wiecej....i znalezli na to sposob....przepraszam ale takie wrazenie na mnie zrobil ten program a wlasciwie rodzice......
~julka

Napisano: 20 mar 2014, 14:38

koniec świata widzę bliziutko. Aha czyli rozumiem, ze matki, które mają niepełnosprawne dzieci powinny chodzić w workach jutowych i na boso..... I.D.I.O.C.I
Oby was Pan Bóg pokarał chorymi dziećmi i wnukami.....
~matka

Napisano: 20 mar 2014, 14:39

tez mam takie wrazenia niestety...panstwo nie powinno juz dokladac tym rodzicom ale co bedzie sie okaze
~slawka

Napisano: 20 mar 2014, 14:46

matka - kobieto opamiętaj się
~1

Napisano: 20 mar 2014, 14:52

Matko ciebie chyba niedostatecznie pokarał, skoro nie ma w tobie ani odrobiny pokory, tylko pieniążki sie liczą i coraz ich większa ilośc.
~m&m

Strona 2 z 16    [ Posty: 160 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x