Uwaga po raz kolejny poucza mops - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 13    [ Posty: 126 ]

Napisano: 26 lut 2014, 15:39

pamiętamy ,pamiętamy ,że Ty już w OPS-ie nie pracujesz
~ola

Napisano: 26 lut 2014, 15:42

Do ja
\'\'opieka \'\' to się kurczaka,a przecież Ty też pracujesz w ops-ie to uważaj żeby się za ciebie nie wzieli
~ola

Napisano: 26 lut 2014, 15:43

Mam jednak misję dożywotnią;)

No właśnie jakim cudem nie widzieli?! Ano takim że jak nie mają przed sobą wniosku to nie reagują. To terenowi kasjerzy a nie socjalni.
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 15:57

A my mamy w środowisku takiego Pana żyjącego wśród rodziny,sąsiadów i wiemy,ze mieszka wiosna,lato ,jesień,zima w szopie zbitej z desek,gdzie jak deszcz pada to śpi pod parasolem,a jak patrzy w niebo to gwiazdy liczy i za nic w świecie nie wprowadzi się do domu rodziny gdzie ma swój pokój.

~kasia

Napisano: 26 lut 2014, 16:00

ale jak ma złe warunki a nie chce żadnej pomocy to co wtedy Adasiu???
~kasia

Napisano: 26 lut 2014, 16:02

Motywować i monitorować chociaż. Dać na odzież, leki jeśli nie ma własnej kasy, załatwić usługi. Coś robić trzeba.
~Adam

Napisano: 26 lut 2014, 16:07

usług nie chce, śds nie chce, posiłków ciepłych nie chce, dps nie chce, ma swoją rentę, monitorowany jest
~kasia

Napisano: 26 lut 2014, 16:11

I jeszcze umyć Pana, jest osoba w średnim wieku i nie jest niepełnosprawna,a po co usługi idzie sobie do sklepu ma kasę robi zakupy obiadów nie gotuje bo nie ma na czym ,żywi się suchym prowiantem,a co do odzieży to ma tyle ,ze nie pierze bo nie ma w czym tylko chodzi jak już koloru nie widać zakłada drugie i tak dalej życie mu upływa.
Adam czekam na cenne wskazówki.
~kasia

Napisano: 26 lut 2014, 16:16

kasia do kasi czyżbyś miała taki sam problem co ja opisałam w swoim poście z 13;57,i 14;11
~kasia

Napisano: 26 lut 2014, 16:18

Pół biedy jeśli jest na chodzie. Wtedy wystarczy tylko monitorować i mieć kontakt z rodziną.
Warto też brać dupochrony czyli oświadczenia.
~Adam

Strona 4 z 13    [ Posty: 126 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x