UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 8 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 03 wrz 2015, 8:50

SYGNITY pisze:Restrykcje obejmujące usuwanie dokumentów są wymaganiem homologacyjnym, które musieliśmy spełnić czy tego chcieliśmy, czy nie, pod groźbą utraty homologacji. Nie mieliśmy w tej sprawie żadnego pola manewru. Podobnie w Pomoście, gdzie funkcjonuje to już ponad pół roku i wszyscy się już przyzwyczaili. Rozumiem, że jako jedyna osoba korzystasz z oprogramowania, ale raczej na pewno nie jesteś jedyną osobą pracującą w Twoim Ośrodku, zatem wystarczy aby drugiej osobie nadać dostęp do oprogramowania i żeby ona razem z Tobą potwierdzała, że dokument nie jest dowodem w sprawie. Ale jak już totalnie nikogo takiego nie znajdziesz, to mała wskazówka dla Ciebie: dwóch Użytkowników oprogramowania nie musi być "w realu" dwoma różnymi osobami, może równie dobrze być tą samą osobą. Mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodzi :D .

pozdrawiam
czy planujecie jakąś SENSOWNĄ poprawkę bo to co zostało zrobione to jest istna kpina
Gość

Napisano: 03 wrz 2015, 8:51

brak możliwosci jednoczesnego przegladania FA i SR ( wczesniej na dole bylo rozwinięcie i wybór SR,FA, WSZYSTKIE )
+ewa

Napisano: 03 wrz 2015, 9:12

nie pisałam tu wcześniej bo myślałam no jaki to sens

dziś piszę bo nie mam siły

to co Państwo zrobiliście z tym programem to jest brak słów, nawet rozumiem że nie ma jakichś nowych udogodnień ale nie ma również decyzji gdzie dopisywałam tekst ręcznie byłby to decyzje odmowne z rango tych bardziej skomplikowanych. Uważam że nie powinno to być tak zostawione, to jest kpina z ludzi którzy na nim pracują, wydruki są brzydkie nie da się tego formatować wstecz o lata świetlne. Może się starliście ale co z tego nie udało się powinny być wyciągnięte wobec was konsekwencje nie powinno to być zamiecione pod dywan dodatkowo brak kontaktu z Wami dzwonić można godzinami na maile nie odpowiadacie i jeszcze taka zmiany w zaczynającym się okersie zasiłkowym to jest żenada z Waszej strony, brak przygotowania, i wypuszczenie mega szitu z którym tyle osób się męczy i nawet żadnego PRZEPRASZAM, piszecie tylko pierdoły o wymogach, ze się staracie. Ja chcę efekt, chcę mieć dobrze działający program nie Wasze słowa
katarzyna12

Napisano: 03 wrz 2015, 9:28

- możliwość uzupełniania listy wypłat,
- możliwość wydruku spłaty/potrącenia/wypłaty w okresie innym niż miesięczny (albo dla danej osoby), a najlepiej przywrócenie starego zestawu wydruków (ze szczególnym uwzględnieniem wydruków indywidualnych FA)
Bazyllo

Napisano: 03 wrz 2015, 9:34

witam.
Dotychczas była możliwość tworzenia oddzielnych list wg dnia wypłaty. niestety teraz nie ma takiej opcji. Tworzymy oddzielną listę dla mieszkańców DPS. Brak możliwości tworzenia wypłaty wg dnia spowodował, że musieliśmy usuwać osoby, które nie miały znaleźć się na liście ręcznie.
pozdrawiam :)
MilenaMilena
Stażysta
Od: 13 sie 2015, 11:20
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 9:36

Witam Wszystkich Użykowników Sygnity,
od paru dni czytam, co to się porobiło złego w nowej wersji oprogramowania, myślałam, że się mylę. Od wczoraj mam nową wersję. Z wyglądu może być, ale spróbowałam nanieść pierwszy wniosek. Wnioskodawca ma czworo dzieci, dwoje chodzi do szkoły, jedno pójdzie w roku przyszłym, jakoś poszło z tą trójką. Horror zaczął się z czwartym dzieckiem. Nie ma z automatu przyznania zasiłku rodzinnego / tak było kiedyś, uwaga dzieci małe/ , próbuję odhaczyć sam zasiłek nie udaje się, próbuję wielodzietność, też nie widzi. Sprawdziałam ustawienia, nic na ten temat nie znalazłam. Program nie widzi czwartego dziecka, aczkolwiek jest ono w zakładce dzieci. Może Ktoś zna przyczynę. Proszę o pomoc, bo wiem, że telefony w tym gorącym okresie są nieosiągalne.
Pozdrawiam
Anna
AnnaMeni

Napisano: 03 wrz 2015, 9:37

MilenaMilena pisze:witam.
Dotychczas była możliwość tworzenia oddzielnych list wg dnia wypłaty. niestety teraz nie ma takiej opcji. Tworzymy oddzielną listę dla mieszkańców DPS. Brak możliwości tworzenia wypłaty wg dnia spowodował, że musieliśmy usuwać osoby, które nie miały znaleźć się na liście ręcznie.
Czy nie wystarczy przypadkiem wpisać jednodniowego okresu na oknie generowania listy wypłat?
Jeśli jest jakaś przeszkoda w takim rozwiązaniu, proszę o sygnał.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 03 wrz 2015, 9:45

SYGNITY pisze:
MilenaMilena pisze:witam.
Czy nie wystarczy przypadkiem wpisać jednodniowego okresu na oknie generowania listy wypłat?
Jeśli jest jakaś przeszkoda w takim rozwiązaniu, proszę o sygnał.

Jeśli dobrze rozumiem, mam wypłacić tak jakby za jeden dzień? wydaje mi się że i tak weźmie mi cały zasiłek pielęgnacyjny, a nie wybrane osoby. Aby tworzyć oddzielną listę tym osobom przyporządkowaliśmy inny dzień wypłaty w systemie.
MilenaMilena
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 9:51

MilenaMilena pisze: Jeśli dobrze rozumiem, mam wypłacić tak jakby za jeden dzień? wydaje mi się że i tak weźmie mi cały zasiłek pielęgnacyjny, a nie wybrane osoby. Aby tworzyć oddzielną listę tym osobom przyporządkowaliśmy inny dzień wypłaty w systemie.
Tak, wpisanie konkretnego dnia w tę starą informację z datą miało dokładnie taki sam efekt jak podanie u góry okna okresu jednodniowego na ten dzień. Proszę sprawdzić.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 03 wrz 2015, 10:17

SYGNITY pisze:
MilenaMilena pisze: Jeśli dobrze rozumiem, mam wypłacić tak jakby za jeden dzień? wydaje mi się że i tak weźmie mi cały zasiłek pielęgnacyjny, a nie wybrane osoby. Aby tworzyć oddzielną listę tym osobom przyporządkowaliśmy inny dzień wypłaty w systemie.
Tak, wpisanie konkretnego dnia w tę starą informację z datą miało dokładnie taki sam efekt jak podanie u góry okna okresu jednodniowego na ten dzień. Proszę sprawdzić.
pozdrawiam

Tak ! Działa :) dziękuję :)
MilenaMilena
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 8 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x