Wałęsa - był czy nie był TW Bolek? - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 31 maja 2013, 9:50

doznałem olśnienia - znów mogę używać słowa - towarzysze, jednak co w pamięci to w sercu
~komuchozol

Napisano: 31 maja 2013, 10:34

Boli komune oj boli lewusów szczególnie niejakiego oko hahahha
~Komuchozol

Napisano: 31 maja 2013, 10:53

jako prawus nacjonalistyczny pomiot komuszy to mówię
~Komuchozol

Napisano: 31 maja 2013, 12:21

Dla mnie Lech Wałęsa jest autorytetem i nie mam powodu by mu nie wierzyć. Ponieważ on sam przyznał się do tego, że podpisywał dokumenty dla esbeków, to ja mu wierzę. Natychmiast po pojawieniu się listy Macierewicza Wałęsa oficjalnie przyznał się. Dopiero pod wpływem albo własnych przemyśleń albo raczej pod wpływem doradców zaprzeczył.

Ludzie, którzy chronili Wałęsę przed zdemaskowaniem mają coraz mniej powodów by go nadal chronić. Po pierwsze dlatego, że Wałęsa nie ma już żadnych wpływów i mieć raczej nie będzie więc nie jest nikomu potrzebny i do niczego nie przydatny. A po drugie Wałęsa pozostawiony sam sobie, bo jak nie jest nikomu potrzebny to traci \"przyjaciół\", zaczyna głosić poglądy, które są autentycznie jego poglądami a to bardzo się nie spodobało.

Jeśli więc Wałęsa nadal będzie szedł w kierunku faktycznej niezależności, to wkrótce może się okazać, że znajdą się kwity, które zginęły z archiwów. Na razie Wałęsa dostał ostrzeżenie. Po pierwsze ukrócono mu zarabianie na prelekcjach, co zapewne boleśnie odczuł. Po drugie posłużono się wyciągniętą niegdyś z kapelusza rzekomą legendą Solidarności, by dokopała Kaczyńskiemu. Została więc uczyniona posłanką do przekazania złowieszczej nowiny i poinformowała Wałęsę, że jak będzie dalej niepoprawny politycznie, to społeczeństwo pozna jego faktyczną rolę w tamtych czasach a przywódcą Solidarności może zostać ktoś inny.

Tak więc nie zamartwiajmy się o to czy L. Wałęsa był Bolkiem czy nie, bo czas wszystko pokaże.
~olo

Napisano: 31 maja 2013, 15:05

Czy bolek \"strzelał z ucha\"? Wszystkie fakty mówią same za siebie. Kolejny autorytet platformiany tonie - tak jak \"maturzysta\" bartoszewski i wajda bez matury buahahhaha
~Komuchozol

Napisano: 05 cze 2013, 23:08

\"...Odpowiadając twórcom filmu „Wałęsa”, Janusz i Piotr Walentynowicz oświadczyli, że nie wyrażają zgody na użycie jakichkolwiek materiałów dotyczących śp. Anny Walentynowicz w produkcji filmu.

- Zważywszy na fakt, że sam film jest gloryfikacją człowieka, który na to nie zasługuje, nie możemy uwiarygadniać tego przedsięwzięcia nazwiskiem naszej rodziny. Fakt, że moja śp. mama od samego początku strajku nie zgadzała się z egoistyczną postawą Wałęsy, jest powodem, który nie pozwala nam na zajęcie innego stanowiska w tej sprawie. (...) Jest to wyraz bezsilności wobec tego, co dzieje się z ludźmi, po plecach których ten człowiek wspiął się na najwyższe stanowisko w państwie, a potem tych samych ludzi gnębił i niszczył wszelkimi sposobami – czytamy w odpowiedzi na prośbę o zgodę na wykorzystanie nagrań w filmie „Wałęsa”....\"
~z netu

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem