jeżeli jest waloryzacja świadczeń emertytalno-rentowych i analizujemy kryterium dochodowe tj. 10% wzrostu dochodu osoby przebywającej w domu pomocy społe cznej to odnosimy się do dochodu z poprzedniego roku czy do dochodu w chwili umieszczenia w dps np. klient umieszony w 2009r. wydana decyzja o odpłatności 70 % jego dochodu, obecnie mamy marzec 2011r. waloryzacja i sprawdzamy 10% wzrostu to odwołujemy się do 2009r. czyli daty umieszvczenia w dps czy poprzedniego 2010r.? Z góry dziękuję za pomoc prosząc o wyjaśnienie
proszę o informacje , czy w sytuacji nie przekraczania 10% bezwarunkowo nie powinno się wystawiać decyzji? czy błędem będzie wydanie takiej decyzji zmieniającej. Proszę również o przesłanie interpretacji ministerstwa na adres [email protected]
również mam pytanie czy w sytuacji nie przekroczenia 10 % dochodu błędem jest wydanie nowej decyzji dot. odpłatności w stosunku do osób umieszczonych w dps na \"straych zasadach\".
Rówież witam i mam prosbę. mam ten sam problem czy mam zmieniać decyzję jeżeli nie przekracza 10% czy nie ( chociaz w ustawie o pomocy społecznej art 106 ust 3b wyraźnie jest napisane że nie zmieniamy. Jeśli jest to możliwe bardzo proszę o podesłanie niniejszej interpretacji z ministerstwa [email protected]
Z góry serdecznie dziękuję.