Ważna informacja dla Wykluczonych Opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 15 z 19    [ Posty: 184 ]

Napisano: 27 lut 2014, 16:20

\'ustawy Augustyna nie ma co w to mieszać.\'

Ja wiem, z grubsza projekt Augustyna też kojarzyłem, ale wdrożenie go czyli konkretna ustawa to jest ewentualność i to w przyszłości nieokreślonej. Stąd raczej nie \'ustawa augustyna\' a \'projekt augustyna\' bo konkretnej ustawy nie będzie jeszcze długo.
~Iks

Napisano: 27 lut 2014, 16:49

No w tym rzecz. Ale jeśli człowiek (nazwijmy go hipotetycznie m&m) raz się sparzył na Sejmie, to teraz nieufnie podchodzi do każdej jego inicjatywy.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2014, 17:01

To ze projekt augustyna to przyszłośc, nie znaczy że to nie będzie to najbliższa przyszłosc przewidziana na 2015 rok. I owszem pieniądze idą za osobą niepełnosprawną , ale nie za opiekę, jaką będzie sprawowac nad nim bliska osoba. To bedzie konieczność powierzenia opieki nad niepełnosprawnym obcym osobom.
I zeby ten cel mozna była zrealizowac, potrzebne jest władzy wprowadzenie zasiłków, które wraz z prowadzeniem nowej ustawy będzie mozna nam je uchylić.
~m&m

Napisano: 27 lut 2014, 17:05

To jest spiskowa teoria dziejów.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 27 lut 2014, 17:24

już wiem dlaczego Marysia nie chce czeków opiekuńczych!!!!

~m&m mówi:
25 lutego 2014 na 08:00

U mnie jeszcze to opiekunka bedzie sie mogła wsunąc pod kołdrę mojemu mężowi, który będzie spał po nocy.

to cytat z zielonego bloga
~kaska

Napisano: 27 lut 2014, 18:19

kaska a ty tak bys chciała , ze twój dom służył za obiekt publiczny, że kazdy do niego może wchodzic, zagladać ci po szafkach, garach i lodówce. Żeby czyjas obecnosc w twoim domu pozbawiała wszystkich domowników prywartnosci?
~m&m

Napisano: 27 lut 2014, 18:28

kaska moze by chciala aby jakis opiekun do niej przychodzi : )

każdy się zgodzi, że nie ma to jak się czuć komfortowo we własnym domu, przychodzi ktoś obcy do chorego i to już nie jest to samo

oczywiście jak ktoś chce opiekunkę to jasna sprawa a projekt Augustyna? mleko i cukier kupię na bon i czek nie!
zamiast świadczenia mam dostać opiekuna? na co 2 osoby do pomocy? nikt przy zdrowych zmyslach nie odejdzie od najblizszego bo chce tego jakiś Senator

ale aby do tego doszło droga długa i za to się weźmie TK spokojna głowa, to upadnie .. tak jak teraz każdy gada, że nowe przepisy niekonstytucyjne mogą być a urzędasy z MPiPS odpowiadaja:
ale trybunał jeszcze się nie wypowiedział\" no pewnie, że nie ale się wypowie tak jak ktoś na coś czeka i się doczeka ale za 2-3 lata nie będzie już tych urzędasów z MPiPS bo będą nowi i nikogo nie będzie to obchodziło, że dzisiaj wprowadza się takie skale, łamie konstytucję, za to powinna być odpowiedzialnośc karna a tak? nie ma nic!
~wykluczony

Napisano: 27 lut 2014, 18:37

nie ma nic!

No tak, Kononowicz już to dawno przewidział.
~Iks

Napisano: 28 lut 2014, 15:21

\'to władza ma w zamiarze w ogóle nie zrealizowac wyroku trybunału?\'

Władza tym zasiłkiem go realizuje, i generalnie wasze absurdalne oczekiwania i \'nie zgodzenie się\' to tak jakby wszyscy normalni mają gdzieś. Nie będziecie chcieli to nie złożycie wniosków i tyle.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2014, 15:26

zasiłek trafi do TK i będziecie inaczej śpiewać :-)
~igrek

Strona 15 z 19    [ Posty: 184 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x