Ważna informacja dla Wykluczonych Opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 19    [ Posty: 184 ]

Napisano: 22 lut 2014, 21:03

przecież możecie dochodzić odszkodowań przed sądem cywilnym, że odebrano Wam niekonstytucyjnie prawo, jest taki artykuł w kodeksie cywilnym i możecie na drodze cywilnej żądać odszkodowań :) ja bym wnioskowała o 6 000 PLN za te miesiące utraconego świadczenia
~minia

Napisano: 22 lut 2014, 22:11

Chociazby z tego względu , że na wyrok sadu będziemy musieli latami i w pierwszej koleności ponieść koszty, na które na,m nie zbywa.
I jak na razie mamy jeszcze inne rozwiązania, które wydają sie nie takie czasochłonne i nie tak kosztowne. Jakby nie było żyjemy w państwie prawa, tyle że w bezprawiu jego władzy.
~m&m

Napisano: 24 lut 2014, 11:20

\"Dokładnie, to nasze decyzje ustalały prawo do świadczenia pielęgnacyjnego w kwocie 520 zł, a nie prawo do 520 zl, które można by było oddać pod dowolną nazwą.\"

m&m zabrano worek jabłek i ona chce ta jabłka dostać z powrotem. Rząd proponuje jej worek owoców jabłoni ale ona chce jabłka a nie jakieś owoce jabłoni. Jasne?
~ludek

Napisano: 24 lut 2014, 11:53

Bo proponowany mi worek owoców jabłoni może sie okazac niedojrzałą, niezjadliwą rutą zamiast zabranego mi worka słodkich, dojrzałych i soczystych jabłek. Z resztą tak jak sam worek z porządnego został zamieniony na papierowy, który przy byle okazji sie podrze i rozleci.
~m&m

Napisano: 24 lut 2014, 12:08

a potrafisz wytłumaczyć różnicę pomiędzy jabłkiem a owocem jabłoni?
worka nikt ci nie dawał - słowo worek zostało tu uzyte jako jednostka miary
~ludek

Napisano: 24 lut 2014, 12:54

Wystarczy że jest róznica między jabłkami albo jak ci wygodniej owocami jabłoni.
A jak dla ciebie nie ma róznicy , to może powinni zacząc wypłacac ci pobory w zawiązkach jabłek. To tez jak najbardziej jest owocem jabłoni.
~m&m

Napisano: 24 lut 2014, 13:00

Tak, rzeczywiście powinnaś jednak dostać ten worek jabłek. Plus gratis skierowanie do psychiatry.
~ludek

Napisano: 24 lut 2014, 13:16

To nie jest niewyobrażalne. Jak przy przegranej mogło by sie obyc bez mocnego akcentu. Jedno słowo, a jakze dowodzi, że to jednak ja mam racje.
~m&m

Napisano: 24 lut 2014, 13:47

jednak ja mam racje.

Zawsze. Twierdzę kategorycznie, że to jest osioł!
~Iks

Napisano: 24 lut 2014, 16:05

Osioł? A skąd panu do głowy przyszedł osioł, a może to zwierzę przypomina osła?
~ludek

Strona 7 z 19    [ Posty: 184 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x