We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Andrzej

Re: We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie

Post autor: ~Andrzej »

23.09.2010r. Pierwsze czytanie rządowego projektu ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (druk nr 3378) - 10-minutowe oświadczenia w imieniu klubów i 5-minutowe oświadczenia w imieniu kół
- uzasadnia Minister Pracy i Polityki Społecznej.

www.rodzinazastepcza.pl.tl
~wsp

Re: We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie

Post autor: ~wsp »

Czegos nie rozumiem...w zapisie tej ustawy napisane jest,że pracownik placówki op-wych jeżeli wszczęte jest przeciwko niemu postepowanie to jest zawieszony,a także jesli nie płaci alimentów to tez nie może w placówce op-wych pracować a co jesli taka osoba stanowi rodzinę zastępczą albo chce stanowic??Rozumiem z ustawy,ze tutaj to już nic nie przeszkadza???Jakas totalna paranoja????
~edyp

Post autor: ~edyp »

Mam pytanie podobno w nowej ustawie ma się tez zmienić ilość dzieci przypadającego na jednego wychowawce to odnośnie placówek opiekuńczo-wychowawczych . Chciałbym wiedzieć jaka to zmiana bo przyznam przeglądałem pobieżnie ta ustawę ale na to informacje nie trafiłem.
~alan

Post autor: ~alan »

w projekcie jeszcze nie jest to ujete. Liczba dzieci przypadajaca na jednego wycha ( pod opieka ) zostanie dopiero okreslona przez ministerstwo w drodze rozporzązenia.
~edyp

Post autor: ~edyp »

Dziękuje Andrzej znalazłem, pozdrawiam.
ODPOWIEDZ