wniosek - dodatek energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 10 z 38    [ Posty: 377 ]

Napisano: 19 lis 2013, 10:42

[email protected] to mój prawidłowy mail- poproszę:)
~aga

Napisano: 19 lis 2013, 10:58

podzielcie się kto już ma [email protected]
~aga

Napisano: 19 lis 2013, 10:59

~ja,

Napisano: 19 lis 2013, 11:18

ja też poproszę o wzór, [email protected]

z góry dziękuje.

Jeżeli chodzi o wypłatę pieniążków, Pani na szkoleniu nie wiedziała czy będziemy przelewać na konto czy też w gotówce.

Ja uważam, że lepiej jak w gotówce, dlatego, że do mnie przychodzi dużo osób w podeszłym wieku po dodatek mieszkaniowy. Nie maja swojego konta (listonosz przynosi im renty emerytury do domu), nie zgodzą się na założenie konta, nawet jak by mogli to zrobić, ponieważ to będzie dla nich nowy wydatek (utrzymanie takiego konta).

Pozdrawiam
~Majera

Napisano: 19 lis 2013, 11:41

do Majera - podziel się innymi informacjami ze szkolenia (kto prowadził to szkolenie?)np czy pierwszy DE przyznajemy do 30 kwietnia 2014, a następne na ile m-cy?, czy na czas trwania DM ?, co z DE , kiedy wstrzymujemy DM?
czy przyznać DE jeżeli DM na męża , a umowa na energię na żonę? a także inne typu kto podpisuje decyzje, cz DE należy rozliczać w Pit?
~aga

Napisano: 19 lis 2013, 11:55

ja też poproszę o wzór wniosku [email protected]
~ola

Napisano: 19 lis 2013, 12:03

jeśli to nie będzie problem też poproszę o wniosek
[email protected]
~beata

Napisano: 19 lis 2013, 12:06

ja też poproszę o wzór wniosku [email protected]
~js

Napisano: 19 lis 2013, 12:18

Czy tez mogę dołączyć się próśb moich poprzedników i poprzedniczek
[email protected]
Dziękuję bardzo za pomoc
~Marlena

Napisano: 19 lis 2013, 13:28

do aga- szkolenie prowadziła Pani Małgorzata Riedel
U nas decyzje podpisuje kierowniczka (z upoważnienia prezydenta miasta).
Z tego co mówiła prowadząca, a też ja tak uważam, że będziemy przyznawać dodatek energetyczny do 30 kwietnia (ten pierwszy), dlatego, że Minister właściwy do spraw gospodarki ogłosi, po raz pierwszy do dnia 30 listopada 2013r., w drodze obwieszczenia, w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”, wysokość dodatku energetycznego obowiązującą od dnia 1 stycznia 2014 r. do dnia 30 kwietnia 2014 r. Z poinformowaniem strony, że od 1 maja będzie obowiązywać nowa kwota dodatku energetycznego (wyda się nową decyzję). Pani na szkoleniu mówiła, że jeżeli dm będzie wstrzymany, nie powinno się wstrzymywać de.
O pitach nic nie mówiła.
Jeżeli dm dostawał mąż, umowa na energię też powinna być na męża, tak ta Pani mówiła.
Dużo tego na szkoleniu nie było, bo oczywiście wielka niewiadoma. Poczekamy do 30 listopada i będziemy się dzielić przemyśleniami. Pozdrawiam
~Majera

Strona 10 z 38    [ Posty: 377 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x