Wszyscy jesteście potworami! - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 maja 2011, 13:08

W tok.fm i GW ciąg dalszy oczerniania...
https://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9660 ... iecko.html
~pele

Napisano: 25 maja 2011, 13:27

wczoraj tamto dzisiaj to ciekawe co na jutro szykują?
~para

Napisano: 25 maja 2011, 13:42

Pewnie wystapi jakaś pani Ala, (zapewne dyrektor placówki) która powie, że wychowawca chciał ją zgwałcić, na szczęście dzięki dobrym ludziom przechodzącym akurat obok placówki (okno było otwarte) do tego nie doszło, ale inna pani dyrektor z placówki x w miejscowości y już się nie obroniła...
~pele

Napisano: 25 maja 2011, 13:45

I, że tak sam sobie dopowiem, na koiec wystąpi wychowawca i powie, że sam osobiście przerobił na macę 13 polskich dzieci z domu dziecka w którym pracuje.
~pele

Napisano: 25 maja 2011, 14:04

Z większością treści artykułu (dotyczących dzieci) trudno się nie zgodzić.
Żenujące jest, że facet nie dostrzega szerszego kontekstu swojej pracy i chwali się, że ma podłe relacje z częścią kadry, co ma negatywne konsekwencje dla dzieci. Zamiast pomagać dzieciom wikła je w swoje personalne rozgrywki. Opowiadanie tego w gazetach jest tym bardziej żenujące.
To samo pewnie można by pewnie opowiedzieć o relacjach między pracownikami również wielu innych instytucji, niekoniecznie domów dziecka.
Ciekawe jaki prywatny pracodawca pozwoliłby sobie na takie obsmarowanie firmy w prasie? A tu facet zrobił kupę we własnym ogródku i jest z tego dumny :).
~etatysta

Napisano: 25 maja 2011, 15:27

A może ten facet jest wymyślony,podstawiony?
Albo to po prostu jakiś cymbał.
~..

Napisano: 25 maja 2011, 17:02

przeciez nie podał swoich danych,ani też danych placówki!! był anonimowy. moim zdaniem dobrze,że powiedział jak to bywa. doskonale wiem,że nie jest tak wk ażdej placówce,ale zdarzają się wychowawcy, którzy kompletnie nie powinni być tam gdzie są..o tym trzeba mówić. ale wiem też,że większość ludzi weźmie to ogólnikowo i będzie miało takie zdanie o wszystkich. ale to już standard, niesttey przykleja się etykietkę na wszystkich. zło jedego przedstawiciela zawodu przypisuje się wszystkim
~....

Napisano: 25 maja 2011, 23:52

W naszym środowisku jak w każdym innym są czarne charaktery, które nie powinny pracować z dzieciakmi bo się do tego nie nadają. Ja po przezcytaniu tych wypocin (nie ma tam żadnego obiektywizmu i rzetelności dziennikarskiej) zrozumiałem, że od 11 lat jestem zwyrodnialcem, bez emocji i uczuć. Wszystko co robię i robiłem dla dzieciaków to było zaspokajanie gryzącego mnie sumienia. Pozdrawiam inne potworki.
~Marcin

Napisano: 26 maja 2011, 2:30

Tak się manipuluje danymi i opinią publiczną!!!!

Badania \"Wiktymizacja wychowanków domów dziecka\", które fundacja przeprowadziła dwukrotnie (w 2005 i 2010 roku) mogą dostarczyć zwolennikom likwidacji domów dziecka mnóstwo argumentów.
- Raport pokazał, że ponad 1/3 wychowanków - w czasie ostatniego roku przed badaniem - doświadczyła przemocy ze strony osób dorosłych. A 1/3 z tych osób deklarowała, że tymi osobami byli wychowawcy lub nauczyciele. Bardzo ważne jest odniesienie doświadczeń wychowanków do doświadczeń ogółu młodych ludzi. 20 proc. młodych Polaków w wieku 15-18 lat deklaruje, że było ofiarami przemocy ze strony ludzi dorosłych.

A to fragment raportu \"Wiktymizacja wychowanków domów dziecka – raport z badań\":

Co trzeci wychowanek w ciągu ostatniego roku został uderzony lub pobity przez osoby dorosłe – w tym 10% kilka razy, 4% – wiele razy. Spośród badanych, którzy doznali przemocy fizycznej, najwięcej osób wskazało, że sprawcą był ktoś z rodziny. Połowa badanych, których pobili dorośli (51%), doświadczyła tego ze strony swoich najbliższych. Jak pokazują deklaracje wychowanków, kary fizyczne stosują również wychowawcy w placówce – niemal co trzecia ofiara przemocy fizycznej (30%) została pobita przez wychowawców z domu dziecka.
W dalszej kolejności sprawcami przemocy fizycznej wobec wychowanków były osoby znajome (14%) i nauczyciele (11%). Mimo że pytanie dotyczyło przemocy ze
strony bliskich dorosłych, 5% wychowanków wskazało jako sprawców doznanej
przemocy fizycznej nieznajome osoby.

No to chyba jednak tej przemocy w domach dziecka mniej niż w ich domach rodzinnych wychowanków.
Pomijam już fakt, że przemoc przemocy nierówna ( np. \"popychanie\" przez wychowawcę to nie to samo co np. lanie kablem od żelazka, albo przypalanie papierosem przez rodziców, a w statystyce wyglądają jednakowo).

Niech w końcu zlikwidują te domy dziecka i przestaną je opluwać!
~etatysta

Napisano: 23 sie 2011, 18:58

Ja tez jestem potworem!
~bo-go

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x