WTZ VAT - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 paź 2016, 12:32

Witam jestem tu nowa. Pół roku temu zaczęłam pracę jako księgowa w WTZ . Ostatnio byłam na szkoleniu w którym była mowa, że od nowego roku będzie nasz obowiązywał podatek od towarów i usług, będę musiała kupić kasę fiskalną i to co uczestnicy warsztatów wykonają nabijać na nią. Czy ktoś może, orientuje się w temacie. Pozdrawiam i proszę o informację
marlena..krok

Napisano: 05 mar 2017, 18:39

Pani Marleno jak wygląda u Was kwestia centralizacja?
Kasia1980

Napisano: 06 mar 2017, 13:42

ponawiam ten trudny temat, proszę o wypowiedzi
kasia1980

Napisano: 06 mar 2017, 14:29

witaj. jeśli ktoś przeczyta choćby to
https://e-prawnik.pl/biznes/interpretacj ... 1-6ak.html

to wiadomym będzie, ze nie otrzymasz odpowiedzi na swoje pytanie.nawet nie wiadomo w jakiej formie prowadzone jest WTZ, Stowarzyszenia, w ramach innej struktury???
A tu link o kasach fiskalnych i WTZtach
https://interpretacje-podatkowe.org/kas ... 0-13-4-aln
marlena..krok pisze:Ostatnio byłam na szkoleniu w którym była mowa, że od nowego roku będzie nasz obowiązywał podatek od towarów i usług, będę musiała kupić kasę fiskalną i to co uczestnicy warsztatów wykonają nabijać na nią.
taka kwestia nie wynika z tego że szkolący mówił, ale ze zmiany przepisów. To znaczy ze art 43 o podatku VAT musiałby ulec zmianie skoro teraz nie płacicie, a od nowego roku zaczniecie.
Właściwa odpowiedź zależy od właściwie postawionego pytania
mmariusz

Napisano: 27 kwie 2017, 13:46

Witam ponownie w mojej jednostce WTZ , po rozmowach z POWIATEM , jest po staremu. Obecnie nic nie robimy z kasą fiskalną. Jest rozporządzenie ,że w tym roku jest się zwolnionym z obowiązku z ewidencjonowania obrotu i podatku należnego.
marlena.krok
Praktykant
Od: 27 paź 2016, 12:16
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x