nie ma znaczenia czy ty się pracy boisz, czy nie.
Będzie kwestia tego kto cię będzie chciał zatrudnić. Lata lecą, doświadczenia nie przybywa. Co wpiszesz w CV?
I właśnie ten problem mnie boli że ta opieka to mój życiowy minus bo się nie rozwijam a wręcz cofam ale nic na to nie mogę poradzić puki babcia będzie żyć.
Zdałam maturę, skończyłam staż w sklepie odzieżowym, skończyłam szkołę o profilu socjalnym i chciała bym ukończyć jakieś studium żeby móc pracować w domu dziecka.
Zdałam maturę, skończyłam staż w sklepie odzieżowym, skończyłam szkołę o profilu socjalnym i chciała bym ukończyć jakieś studium żeby móc pracować w domu dziecka.
@baska
to niestety musisz o tym mówić nie nam, tylko osobom, których to powinno dotyczyć i na których ciąży obowiązek alimentacyjny, czyli na swojemu ojcu i ciotce. Może trzeba kogoś zatrudnić, zwrócić sie o usługi opiekuńcze, może wreszcie szukać odpowiedniej instytucji?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Nie oddam babci do domu opieki bo nawet lekarka jej mówiła że na tydzień oddała matkę do domu opieki i dali jej takie leki że już wcale nie funkcjonowała nie wstawała a poszła do domu opieki jako osoba która się potrafiła umyć jak się ją przypilnowała a odebrała ją dosłownie jest roślinka jej matka. Ja rezygnuje ze swojego życia ale tego jej nie zrobię. Ma 85lat i gdybym ją oddała do domu opieki to bym nie mogła żyć z wyrzutami sumienia zresztą ona jest agresywna i każdy kto przyjdzie w odwiedziny to wyzywa
wyszło szydło z worka, najwięcej krzyczą i protestują właśnie tacy, jaka TY !!! Twój Tata zarabia za granicą kasę, a Ty wyciągasz rękę po 520,00 zł Wstyd!!!! Twój tata, a Syn Babci niech płaci za opiekę Tobie, albo obcej osobie żebyś Ty mogła się realizować , ładnie ubrać itp