Wynagrodzenie 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 11 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 04 lut 2014, 15:32

Nie porównuj pracy w DD z pracą w MOW czy ZP. Wiem co mówię bo trzy lata temu zwolniłem się DD i zatrudniłem MOW. Ciągła rotacja kadry, przychodzą nowi wychowawcy i po kilku tygodniach rezygnują, albo dyrekcja zwalnia widząc nieporadność pracownika.
~ Otto Schmitzer

Napisano: 05 lut 2014, 0:37

A u nas jest tak jak u Marcina, KN zostali przy swoich pensjach a kp dyr trochę podniósł i zamysł jest podobno taki żeby w niedalekiej przyszłości zrównać zarobki kp i kn
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 0:44

20 % premii - 2995 n łapę...
~jan

Napisano: 05 lut 2014, 11:09

Ciekawe Kasiu jak zrównasz? Przecież teraz jeśli będą podwyżki to dla wszystkich albo dla nikogo. U nas obowiązuje wersja dla nikogo.
~kapek

Napisano: 05 lut 2014, 11:17

no u nas niestety też :(
~gocha

Napisano: 05 lut 2014, 12:14

w odniesieniu do nierównosci płac ( po KN i samorz) , po jakims czsie, pół roku, rok jak sprawa zmian prawnych przycichnie , a w slad za tym tworzona demagogia o zroznicowaniu płac przestanie być \"lekko zrocumiała\", kazdy zarabiajacy sporo mniej, moze zadac pytanie:
czego nie zrobiłem, czego nie mam, gdzie moja wina albo przyczyna, że nie dostaje podobnych wynagrodzeń jak inni wychowawcy zarabiajacy wiecej.
Zaden dyrektor nie udzieli spójnie logicznej odpowiedzi. Musialby odpowiedziec dlaczedo słabiej wynagradza.

I jak nie ma logicznego wytłumaczenia . to jest to dyskryminacji.
I jezeli jest to tylko dyskryminacja, to nie widze innego rozwiazania jak wygrana sprawa w sadzie pracy o ustalenie wynagrodzenia
~mariusz

Napisano: 05 lut 2014, 18:01

Marcin, czy wynagrodzenia zachowane dla KN to zasadnicze, czy też z dodatkami trudnym i motywacyjnym. U mnie KN zachowali zasadnicze, odpadły dodatki.
~MMM

Napisano: 05 lut 2014, 20:02

Dodatki out nie ma podstawy prawnej
~Marcin

Napisano: 05 lut 2014, 23:07

do ~ kapek
to nie ja zrównam, tylko dyr. Zresztą te styczniowe podwyżki dla kp nazwane zostały sprytnie regulacją wynagrodzeń a nie podwyżką, bo na to nie godził się starosta
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 23:09

Podstawą prawną może być wewnętrzny regulamin płac w którym można np. motywować pracowników premią, można wprowadzić dodatek za pracę zmianową - wszystko jednak zależy od kasy i dobrej woli.
~Roman

Strona 11 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x