Wynagrodzenie 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 9 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 03 lut 2014, 23:28

I całe szczęscie
~koala

Napisano: 03 lut 2014, 23:28

Marianna, ja naprawdę próbuję dowiedzieć się, jak to wygląda w innych placówkach. Ważna jest dla mnie informacja, że dyrektor zrównał płace do porównywalnego poziomu, bo to przemawia za tym, że nie może być aż takich dysproporcji w zarobkach. Dyrektor kierował się tylko antypatią do KN, czy zastosował się po prostu do Kodeksu Pracy?
~???

Napisano: 03 lut 2014, 23:32

miało być po 1 stycznia sprawiedliwie

miało już nie być frustracji i różnic

jest zgoła odmiennie

teraz wszyscy są sfrustrowani
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 23:34

u nas dyr zrównał pensje zasadnicze do poziomu samorządowców

tyle co udało się wyszarpać bo w tamtym roku były podwyżki dla samorządowców

KN straciła
~Marianna

Napisano: 03 lut 2014, 23:36

Nie można iść z tym do sądu? Z obniżeniem zarobków?
~???

Napisano: 03 lut 2014, 23:40

marianna
szarpałam się sama z dyr i wychowawcami bo oni bali się otworzyć usta

...ot i wyszło szydło z worka, i to cala kwintesencja trwałości problemu/ T samo u nie . Przed koncem roku chcielismy zrobic zebranie zeby poruszyc kwestię zmian prawnych i innych kwestii , naprawde waznych, acz niemilych dla dyrektora.
To dyrektor sie \"rozchorował \", a na tydzień przed zebraniem , do którego nir doszlo pojawialy sie gklosy - ten nie przyjdzie, ten nie podpisze, a po co to zebranie.
To dalismy sobie spokój,,,,,,strach, paraliz ze może byc jeszcze gorzej
~mariusz

Napisano: 03 lut 2014, 23:42

W sumie to Kp też u Ciebie załatwili. Zero szans na podwyższenie zarobków, bo nie ma do kogo się odwoływać. Ja przynajmniej mam nadzieję, że może jednak coś się ruszy i będzie lepiej.
~???

Napisano: 03 lut 2014, 23:44

Mariusz, ale teraz chyba jest już wszystko jasne. Coś zamierzacie jeszcze robić?
~???

Napisano: 03 lut 2014, 23:53

na razie nic, bo nie wiadomo co robic.
Kazdy wie ze zarobki sa i małe i rózne, ich ustalanie niezrozumiałe i krzywdzace.
Ale co z tego jak wszyscy to wiedza , a dac nie musza, to i nie dadza.
Nie potosmy karte likwidowali zeby teraz do interesu dokładac - powiedza.

Alternatyw jest kilka : zmienic prace, walczyc i sie sadzic , oraz o l a ć to i lazic do tej pracy żeby łazić. Ale nie po to k... człowiek tram szedl żeby wegetowac .
~mariusz

Napisano: 03 lut 2014, 23:59

A skąd ta pewność, że nie muszą? Rozumiem, że u Ciebie KN ma zostawione zarobki na swoim poziomie, a KP na swoim. Sam podawałeś art. z Kodeksu Pracy o równym traktowaniu. To jest martwy przepis?
~???

Strona 9 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x